Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Päivi Montgomery

Päivi Montgomery

Career Coach / 29.6.2018

Tägit: Itsetuntemus, Motivaatio, Työn tuunaaminen, Urajohtaminen

RUOHO on vihreämpää aidan tuolla puolen ja kun oma työ leipiinnyttää, on kiusaus katsella muita organisaatioita ja työpaikkoja. Olisiko sittenkin viereisessä toimistorakennuksessa parempi lounaskanttiini ja haastavammat tehtävät? Ehkä ystävän fb-päivityksen mukaan työkaverit ovat hänen työpaikallaan kauniimpia ja esimiehet sittenkin piirun verran parempia kun omassa työpaikassa?

JOSKUS työpaikan vaihtaminen onkin paikallaan oman kehittymisen vuoksi, mutta pieniä muutoksia tekemällä voi nykyistäkin työtä tuunata hieman mielekkäämmäksi.

Älä kuvittele olevasi yksin, jos mietit, antaako nykyinen työsi sinulle tarpeeksi.

ME OLEMME uteliaita, uusiutumiskykyisiä ja kehittymishaluisia olentoja. Pohdintasi kertoo, että olet dynaaminen ja tulevaisuuteen katsova henkilö, kuten monet muutkin lähelläsi. Pääasia on, että löydät itsellesi oikean tavan kehittyä.

Tee tämä harjoitus ja keskustele siitä vaikka työtovereiden kanssa:

1. OTA erivärisiä post it -lappuja ja kirjaa niihin työtehtäväsi tällä hetkellä. Tee itsellesi värikoodit, esim. punaisella tehtävät, joihin sinulla kuluu eniten työaikaa (3-5 lappua), sinisellä ne, joihin kuluu keskimääräisesti aikaa (jälleen 3-5 lappua) ja vihreällä ne, joihin kuluu vähiten aikaa (arvasit, 3-5 lappua taas).

2. TOIVOTTAVASTI sinulla on vielä jokin väri käyttämättä post it -lapuista, sillä tarvitset sitä tässä vaiheessa. Esimerkiksi oransseja post it -lappuja kolme kappaletta. Kirjaa niihin omat motivaatiotekijäsi. Jos tässä kohtaa lyö tyhjää, voit etsiä inspiraatiota ura-ankkureista vaikka täältä: https://www.ekonomit.fi/ura-ankkurit.

3. NYT seuraa askarteluhetki: tutki, mitkä työtehtäväsi liittyvät mihinkin motivaatiotekijääsi ja siirrä ne lähekkäin. Jotkin tehtävät voivat liittyä useampaankin motivaatiotekijään, esimerkiksi projektivetäminen haluun vaikuttaa sekä haluun luoda jotain uutta. Jotkin työtehtävät eivät ehkä löydä paikkaansa motivaatiotekijöidesi läheisyydestä.

4. IHAILE aikaansaannostasi.

MITÄ tekemäsi post it -lappujen karttamaisema sinulle kertoo? Onko tehtäväsi sittenkin motivoivampi kuin olit muistanutkaan? Ehkä huomaat, että tarvetta muutokselle ei tällä hetkellä ole.

ONKO jotain, minkä jättäisit työtehtävistäsi kokonaan pois? Onko se mahdollista? Tästä asiasta sinun ehkä täytyy keskustella esimiehesi kanssa. Joitakin tehtäviä vain täytyy tehdä, vaikka ei aina innostaisikaan, mutta ehkä joitain voi siirtää toisaalle.

ONKO jotain, mitä haluaisit karttaasi vielä lisätä, mitä siellä ei vielä ole? Miten se olisi mahdollista? Olisiko sinun syytä opiskella jotain uutta? Tai etsiä itsellesi mentori? Tai lyöttäytyä sellaisen kollegasi vanaveteen, joka osaa jotain sinua kiinnostavaa?

Iloa jo motivaationtäytteistä työelämää sinulle!

Päivin blogi on julkaistu aiemmin MPS:n Johtamisen maailma -blogissa 03/2017.


Hyviä harjoituksia löydät myös Onnistujan urapalvelusta. Kokeile nyt kaksi viikkoa maksutta!

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä