Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Lifeworks logo.

Lifeworks

/ 15.12.2022

Tägit: CV, Itsetuntemus, Osaaminen, Työnhaku

CV:n avulla markkinoit omaa osaamistasi mahdolliselle työnantajalle ja kerrot miksi juuri sinut tulisi valita tehtävään. Hyvän CV:n tulisi olla tiivis, selkeä ja visuaalisesti kiinnostava kokonaisuus, josta käy ilmi kuka olet, mitä voit tarjota yritykselle ja mitkä ovat uratavoitteesi. Sopiva pituus on 1-2 sivua ja siinä on tuotu selkeästi esille tehtävän kannalta keskeisin osaaminen ja työkokemus sekä tärkeimmät saavutukset.

CV tulee aina räätälöidä haettavaan tehtävään ja yritykseen, joten lue työpaikkailmoitus tarkasti läpi ja keskity siihen, mitä tehtävässä vaaditaan. Käytä CV:ssäsi samoja avainsanoja kuin ilmoituksessa ja tuo ilmi työnantajaa kiinnostavia saavutuksia ja taitoja. Nosta CV:n alkuun kaikista tärkein osaamisesi, joka erottaa sinut muista hakijoista.

Työnantajaa kiinnostaa ennen kaikkea sinä ja sinusta tulisi käydä ilmi nämä neljä asiaa:

  1. Osaaminen – Mitä osaamista sinulla on? Tuo tehtävän kannalta 2–3 keskeisintä osaamista esille ja kirjoita jokaisesta yksi lause. Käytä aktiivisia verbejä, kun kerrot osaamisestasi.
  2. Saavutukset – Mitä olet aiemmin saavuttanut? Kerro keskeisimmistä saavutuksistasi erilaisin luvuin ja konkreettisten esimerkkien avulla.
  3. Persoona – Kuka olet, millainen työntekijä ja työkaveri olet? Kerro, miten työkaverisi kuvailisivat sinua ja millaista palautetta olet saanut esihenkilöltäsi. Tuo persoonasi ilmi myös tekemällä visuaalisesti itsesi näköinen CV ja käytä sinulle sopivia sanoja.
  4. MotivaatioMistä olet kiinnostunut ja missä haluat kehittyä? Motivaatio tehtävää kohtaan on tärkein asia rekrytointipäätöksen kannalta. Tuo motiivisi esiin oli se sitten kiinnostus kyseistä tehtävää kohtaan, halu oppia uutta tai edetä uralla.

Kun CV:si on räätälöity ja siitä käy selkeästi ilmi kuka olet, mitä osaat ja mihin olet menossa, saat todennäköisemmin kutsun työhaastatteluun.

Tsemppiä työnhakuun 💙


Järjestimme Näin rakennat hyvän CV:n -webinaarin yhteistyössä MPS:n kanssa torstaina 8.12. Webinaarissa MPS:n rekrytointikonsultti Liisa Kirjavainen jakoi vinkit hyvän CV:n rakentamiseksi ja kertoi erilaisista CV-pohjista. Voit katsoa koko webinaaritallenteen Onnistujan urapalvelusta.


💡 Haluatko viilata CV:si kuntoon yhdessä rekrytoijan kanssa? Henkilökohtaisessa CV kuntoon -sparrauksessa saat neuvot ja vinkit CV:si päivittämiseen suoraan rekrytoijalta. Tutustu palveluun täältä!


Kirjoittaja: Jonna Hämäläinen

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä