Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Elina Koskela

Managing Director, MPS Career / 12.2.2019

Tägit: Itsetuntemus, Motivaatio, Osaaminen, Työnhaku, Urajohtaminen, Vahvuudet

REKRYTOIJANA JA URACOACHINA haluaisin korostaa, että näemme yritysten osaamistarpeiden muutoksen todella konkreettisesti asiakastoimeksiannoissa. Tällä hetkellä useat yritykset eivät saa nykyisen henkilöstönsä osaamista kohtaamaan siihen, mitä osaamista tarvitsevat saavuttaakseen strategiset tavoitteensa. Tämä johtaa irtisanomisiin ja uusien osaajien rekrytointiin. Edelleen kovin vähän yritykset ennakoivat osaamistarpeitaan ja kehittävät henkilöstön osaamista haluttuun suuntaan. Tyypillisempää on vaihtaa tekijät.

TYÖLLISTYMISEN TAITO. Korostan sitä yhtenä tärkeänä tulevaisuuden työelämän yksilön osaamisena. Kun työurat ovat yhä katkonaisempia ja koostuvat ansiotyön, yrittäjyyden, verkostotoiminnan yms. ketjuista, on yhä tärkeämpää kehittää kyvykkyyttään työllistyä omalla osaamisellaan itseään kiinnostaviin tehtäviin ja sellaisiin yrityksiin, joissa oma osaaminen on tärkeää ja hyödyllistä.

TYÖELÄMÄN MURROKSESSA osa työntekijöistä on joutunut tilanteeseen, jossa ammatillinen osaaminen uhkaa vanhentua eikä työllistymisen taito ole kovin vahva, mikä on huolestuttava yhdistelmä. Osaamisen uudistaminen pitäisi olla osa meidän jokaisen arkea, sillä se vaikuttaa merkittävästi ammatilliseen vetovoimaamme. Mutta yhtä tärkeä osa on huolehtia taidosta, miten työllistyä uusissa muuttuvissa tilanteissa.

TYÖNHAKIJA, mikäli sinusta tuntuu, ettei työllistymisen taito ole hallussa niin suosittelen aloittamaan sen kehittämisen:

  1. Pohdi vahvuutesi, heikkoutesi, motivaatiosi
  2. Mitä osaat jo ja mitä haluat edelleen kehittää
  3. Selvitä kuka (asiakas/yritys) hyötyy osaamisestasi
  4. Tutki, miten juuri sinun alallasi tyypillisesti työllistytään (rekryfirmat, hr-osasto, työnäytteet, verkosto)
  5. Tee tarvittavat myyntidokumentit itsestäsi (CV, hakemus, LinkedIn, näyteportfoliot) ja kerro näistä osaamisistasi aktiivisesti heille, jotka siitä eniten hyötyvät.

Osaajapulan aikana hyvistä tyypeistä on kysyntää ja on tärkeää, että tässäkin asiassa kysyntä ja tarjonta saadaan kohtaamaan. Työllistymisosaaminen on osa kohtaanto-ongelman ratkaisua, kun osaajat osaavat kertoa olemassaolostaan heistä kiinnostuneille tahoille!

VINKKI: Jos kaipaat henkilökohtaista sparrausta, niin suosittelemme Startti työnhakuun -coachausta.


Kirjoitus on alunperin julkaistu 11.2.19 Elinan LinkedIn-postauksena.

Lisätietoja tutkimuksesta MPS:n sivuilla.

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä