Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Tiina Tolonen

Worklife Specialist / 24.10.2019

Tägit: Itsetuntemus, Motivaatio, Vahvuudet

Oikeanlainen, sinulle parhaiten sopiva työ tuo täyttymystä elämääsi, sillä se sopii juuri sinun luontaisiin tapoihisi tehdä töitä. Sinulle ideaalissa työssä pääset hyödyntämään omia luontaisia vahvuuksiasi ja ne pääsevät kukoistamaan työtehtävissäsi huomattavasti useammin kuin asiat, joista ei välttämättä suoriudu niin hyvin. 

Jos mietit, oletko tällä hetkellä oikealla urapolulla, pohdi seuraavia kysymyksiä: 

Jos vastasit suurimpaan osaan kysymyksistä kyllä, olet todennäköisesti nyt juuri sinulle sopivien hommien äärellä – hienoa! Jos taas kysymykset kovasti mietityttivät ja vastasit suurimpaan osaan ei, on pieni urapohdiskelu varmasti paikoillaan.

Työpaikalla ja työelämässä ylipäänsä on monia muuttuvia tekijöitä, jotka vaikuttavat meidän työtyytyväisyyteemme. Yksi tapa lähestyä työtyytyväisyyttä on selvittää, mitkä omat persoonallisuustyyppiin pohjautuvat preferenssityötä, työskentelytapaa ja työyhteisöä kohtaan ovat. Sen jälkeen voi pohtia, millaisessa organisaatiossa nämä preferenssit saattaisivat toteutua.

Ei ole olemassa mitään yhtä ihannetyötä, joka sopisi kaikille. Mutta meille kaikille on olemassa työtä, joka sopii parhaiten juuri meille.

Jotkut työt tarjoavat meille vakautta ja ovat hyvin jäsenneltyjä – toiset ovat nopeasti muuttuvia, hieman epämääräisempiä ja haastavia. Jotkut työt vaativat meiltä päivittäistä sosiaalista kanssakäymistä – toiset antavat rauhaa itsenäiseen työskentelyyn ja ajatteluun. Joissain positioissa tehdään nopeasti isojakin päätöksiä – toisissa tuetaan muita yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Joitain motivoi raha – toisia yhteiskunnallinen vaikuttaminen. Ja lista voisi jatkua loputtomiin, mutta tajusit varmaan pointin. Erilaisia töitä on tarjolla vähintään yhtä paljon kuin on erilaisia työntekijöitäkin. Ja se on hyvä juttu!

Toimiessamme omien luontaisten ominaisuuksiemme ja vahvuuksiemme varassa, on toiminta usein mielekkäämpää.

Tehdäänpä tähän väliin pieni testi. Ota kynä käteen. Kirjoita paperille allekirjoituksesi. Nyt tee sama käyttämällä toista kättäsi. Menikö otsa ruttuun ja silmät sikkuralle? Et ole ainoa! Kun teemme asioita meille luontaisella tavalla sujuu tekeminen usein helposti, luontevasti, nopeasti – kuin itsestään. Kun teemme asioita vastoin luontaisia ominaisuuksiamme ja vahvuuksiamme, tulee tekemisestä hitaampaa, vaikeampaa, usein ärsyttävämpää ja kuluttavampaa. 

Näetkö nyt, miten toimiessamme omien luontaisten ominaisuuksiemme varassa, on toiminta usein mielekkäämpää? Tietenkin opimme ajan kanssa parantamaan myös heikkouksiamme, mutta se ei silti koskaan tee tekemisestä yhtä sujuvaa kuin vahvuuksilla pelatessa.  

Persoonallisuustyyppi ei missään nimessä ole kaikki kaikessa, kun puhutaan työtyytyväisyydestäSinulla on oltava myös tarvittavia taitoja ja osaamista suoriutuaksesi työstä hyvinmotivaatiota työtä kohtaan sekä mahdollisimman yhteensopivat arvot työpaikan kanssa. Mutta mitä useampi osa-alue työssäsi tukee omia luontaisia ominaisuuksiasi, sitä tyytyväisempi sinä luultavasti työhösi olet.  

Miten hyvin sinä tunnet itsesi, oman toimintatyylisi ja työtyytyväisyyteesi vaikuttavat tekijät?


Lue myös blogin toinen osa: Mistä tietää, missä on luontaisesti hyvä? 

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä