Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Lifeworks logo.

MPS Lifeworks

/ 11.9.2019

Tägit: LinkedIn, Työnhaku

Mikä LinkedIn oikeastaan on?

LinkedIn on maailman suurin ammatilliseen verkostoitumiseen keskittynyt sosiaalinen media. Suomessa LinkedIn-käyttäjiä on noin 1 200 000 ja sinne tulee Suomessa noin viisi käyttäjää lisää päivittäin. Maailmassa on yhteensä noin puoli miljardia LinkedIn-käyttäjää.

LinkedIn on näiden lukujen turvin maailman nopeiden kasvava B2B-media, joka kannattaa siis ottaa haltuun sekä työnhakua että verkostoitumista ajatellen.

Mitä eroa on seuraamisella ja kontaktoinnilla?

Sen sijaan, että lähettäisit henkilölle kontaktipyynnön, voit myös seurata tiettyä henkilöä (tai yritystä) ja saat etusivullesi heidän päivityksensä samaan tapaan kuin kontaktoinnin myötä. Kun ryhdyt seuraamaan jotain henkilöä, hän saa tiedon siitä. Seuraamasi henkilöt eivät kuitenkaan näe sinun toimintaasi LinkedInissä, jolleivat he seuraa sinua.

Jos haluat jäädä tietyn henkilön mieleen, voi kontaktointi olla seuraamista parempi vaihtoehto. Näin näette molemmat toistenne toiminnan Linkkarissa.

Miten LinkedIn osaa ehdottaa minulle työpaikkoja?

Jobs-funktio käyttää algoritmeja ehdottaessaan sinulle sopivia työpaikkoja sen mukaan, minkälaisia työpaikkoja olet käynyt katsomassa LinkedInissä aikaisemmin.

Mikäli haluat, että LinkedIn ehdottaa sinulle mielenkiintoisia ja sinulle sopivia työmahdollisuuksia, kannattaa olla tarkkana sen suhteen, millaisia työpaikkoja käyt selailemassa.

Miten voin kertoa rekrytoijille olevani työnhaussa?

Jos olet työnhaussa tai avoin uusille mahdollisuuksille, voit laittaa itsesi näkyville rekrytoijien hakuihin kytkemällä Jobs-välilehden alta Career Interests kohdasta päälle “Let recruiters know you’re open”. LinkedIn Recruiter -tason käyttäjät näkevät tämän tiedon sekä muut lisätiedot, joita Career Interest -kohdassa heille jaat.

LinkedIn pyrkii takaamaan, että samassa yrityksessä työskentelevät henkilöt eivät näkisi tätä tietoa, vaikka heillä olisi LinkedIn Recruiter -tilit, mutta tätä ei voida kuitenkaan taata täysin varmuudella. Jos aihe on siis arka, kannattaa miettiä, laittaako täpän päälle.

Mistä näitä vinkkejä saa lisää?

Löydät nämä ja kymmenet muut vinkit Onnistujan urapalvelustamme. Sen avulla opit hyvin käytännönläheisesti rakentamaan LinkedIn-profiilisi sekä käyttämään ja hyödyntämään LinkedIniä verkostoitumisessa ja työnhaussa. Löydät palvelusta myös paljon muuta sisältöä työnhakuun liittyen. Lue lisää tästä.


 

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä