Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Päivi Montgomery

Päivi Montgomery

Career Coach / 2.8.2018

Tägit: Työhaastattelu

REKRYTOINTIKONSULTTINA tapaan liian monta haastateltavaa, joka on muistanut katsoa aamulla peiliin, mutta ei ole miettinyt, miten voittaa haastattelijan puolelleen. Tähän löytyy kuitenkin konsti.

ENNEN HAASTATTELUA, kertaa mitä ollaan hakemassa. On ihan päivänselvää, että yrityksen nettisivut kahlataan läpi ja opetellaan ulkoa firman arvolitania. Mutta mieti ihan oikeasti, miksi rekrytoiva esihenkilön tarvitsee sinua. Mikä hänellä on ongelmana? Sillä joku tarve, haaste, ongelma, kysymys hänellä on, jos hän kerran rekrytoi. Luultavasti ihan positiivinen ongelma, mutta ongelma silti. Mitä hän miettii? Mikä häntä jännittää tai stressaa? Hänkin palaa innosta tavata sinut ja miettii jo etukäteen, olisitko sinä juuri se paras mahdollinen tyyppi hänen tiimiinsä.

KUN OLET mielestäsi tunnistanut rekrytoivan esihenkilön, sinun tulevan esihenkilön ongelman (älä mene liian yksityiskohtaisuuksiin, riittää kun tiedät onko haaste se, että tuote on hyvä, mutta se ei myy, palvelua tulisi kehittää asiakaslähtöisemmäksi, markkinointi tarvitsee lisäkäsiä ja -aivoja jne.), mieti, miten ratkaisisit ongelman. Pohdi myös, oletko ratkonut saman tyyppisiä ongelmia aiemmin.

NÄIN VAKUUTAT esihenkilön haastattelussa:

  1. Kerro, oletko törmännyt samanlaiseen ongelmaan aiemmin (jos et ihan samanlaiseen niin etsi muita hyviä esimerkkejä työurasi varrelta), kuvaile ongelma, lähtökohdat ja taustat.
  2. Kerro, mitä teit ongelman selvittämiseksi. Jos teit työtäsi tiimissä, anna tiimille sen ansaitsema osuus tarinassasi, mutta kuvaa kristallin kirkkaasti oma osuutesi asiassa.
  3. Kerro mikä oli lopputulos. Lähtikö myynti nousuun, paraniko palvelu, alkoiko markkinointitiimi toimia sujuvammin kuormituksen laskettua? Valmistaudu kertomaan tarvittaessa kolme tällaista tilannetta.

TÄLLÄ pikku vinkillä nostat itsesi haastattelussa hakijajoukon kärkeen. Osoitat oikeasti ymmärtäväsi haettavan tehtävän haasteet ja uskottavuutesi saa potkua konkreettisista esimerkeistä. Lisää ytyä haastatteluun saat kertomalla, mitä voisit tehdä uudessa organisaatiossa lisätäksesi sen menestystä. Tämä toki jo vaatii, että tunnet työtä ja organisaatiota jo jonkin verran.

Eikä haittaa, vaikka rekrytoiva esihenkilö ei huomaisikaan hienoa kelloasi tai juuri lankattuja kenkiäsi, hän uskoo sinun olevan hyvä tyyppi joka tapauksessa.

Onnea työhaastatteluun!


Blogin kirjoittaja Päivi Montgomery on pyskologi, uravalmentaja ja nykyisin myös kirjailija. Päivin kirja “Työhaun psykologia – Ymmärrä itseäsi ja työnantajaa, löydä unelmiesi työpaikka saatavilla nyt suurimmista kirjakaupoista ja verkkokaupasta.


Jos kaipaat rekrytoinnin ammattilaisen henkilökohtaista coachausta omaan työnhakuusi, tutustu Statti työnhakuun -palveluumme


 

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä