Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Linda Neiglick Head of Operations & Customer Experience

Linda Neiglick

Head of Operations and Customer Experience / 1.7.2021

Tägit: Itsensä kehittäminen, Itsetuntemus, Urajohtaminen

Unelmaduunia etsivän kannattaa lähteä liikkeelle omista kehitystarpeista.

SAIMME selville, että moni unelmatyössään tällä hetkellä viihtyvä on tunnistanut omat kehitystarpeensa. Vaikuttaa siltä, että kun tiedät mitä osaamista haluat kehittää, olet todennäköisesti löytänyt myös unelmaduunisi. Sitä emme kysyneet kumpi löytyi ensin – unelmaduuni, vai omat kehityskohteet. Itse uskon, että kumpikin voi ohjata kohti toista.  

UNELMADUUNI on todennäköisesti nimensä veroinen, jos se vastaa omia arvoja, siinä pääsee käyttämään omia vahvuuksiaan ja työ on palkitsevaa. Bonuksena vielä se, jos työtä tehdessä samalla oppii jotain uutta. Unelmaduuni voi puolestaan myös liekittää omaa kehittämisintoa ja halua pärjätä työssä.  

OMAT kehitystarpeensa tunnistamalla ja itseään aktiivisesti kehittämällä voi puolestaan avata itselleen uusia ovia ja mahdollisuuksia – ehkä jopa tunnistaa ja löytää sen unelmatyön. Lifeworksin ura- ja työelämätutkimuksesta selvisi, että omista kehitystarpeistaan epätietoisista vain 7% on unelmatyössään. Vastaavasti 41% omat kehitystarpeet tunnistaneista on jo unelmatyössään. Korrelaatio unelmatyön löytymisen ja omien kehitystarpeiden tunnistamisen välillä vaikuttaa aika vahvalta.  

JOS huomaat, että et vielä ole löytänyt omaa unelmaduuniasi, kokeile voisiko itsesi kehittäminen toimia välietappina. Aloita pohtimalla esimerkiksi näitä.  

TUTKIMUKSESSAMME selvisi, että henkilöt, jotka eivät tunnista omia kehittämistarpeitaan, kohtaavat muita todennäköisemmin myös muita haasteita työelämässä. Niiden tunnistaminen on siis tärkeää myös muista syistä kuin unelmaduunia jahdatessa.  

LIFEWORKS tarjoaa digitaalista ja henkilökohtaista tukea omien kehittämistarpeiden ja urasuunnan tunnistamiseksi. Kokeile palvelut -sivulta löytyvää chatbottiamme, joka kertoo mikä palvelu olisi sinulle sopivin.  


Kirjoittaja Linda Neiglick päätyi Lifeworksille unelmaduuniinsa tunnistamalla omat vahvuudet, arvot, motivaation, osaamisen ja kehittämistarpeet, joista hän loi mieleensä ideaalin työpaikkansa. Kun kuva oli kirkkaana mielessä, oli navigointi kohti unelmaduunia yllättävän helppoa.  

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä