Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Carita Martas

Carita Martas

Recruitment Marketing Specialist / 18.10.2018

Tägit: Urajohtaminen, Uramuutos, Uratarina

Teknologisia oppimisratkaisuja kehittävän MPS Prewisen luova johtaja Eevi Kuokkanen on urallaan jännittävän hypyn tehnyt humanisti, jota saan haastatella aurinkoisena tiistaiaamuna.

Aloitamme juttelemalla opinnoista – lainaten Eeviä, hän on opiskellut ”300 opintoviikkoa kaikkea hörhöä – glamourintäyteisellä 80-luvulla.” Opiskeluvuotensa Helsingin yliopistolla hän käytti yleissivistävien asioiden tutkimiseen mieli avoimena. Gradunsa Eevi kirjoitti epäluotettavasta kerronnasta, joka aiheena on nykypäivän valeuutisiin peilaten hyvinkin ajankohtainen.

Opintojensa puolivälissä, Eevi meni 3 kuukaudeksi kirjastoon töihin. Ja sille tielle hän jäi. Kolmentoista kirjaston palveluksessa vietetyn vuoden aikana Eevi suoritti Tampereella informaatikon pätevyyden, sai lapsia ja työskenteli useissa Helsingin kaupunginkirjaston toimipisteissä.

Eevin työskennellessä Rikhardinkadun kirjastossa, maailman oli aika astua world wide webin piiriin. Internetin esiinmarssi toi lasten ja nuorten osastolla työskentelevälle Eeville ja hänen työtovereilleen mahdollisuuden luoda kaksi isoa hanketta: nuorille suunnatun kirjallisuuden ja kirjoittamisen verkkopalvelun Vimman ja eurooppalaisten lasten elämää esittelevän Korttelikaiun. Molemmissa keskeisen sisällön tuottivat käyttäjät. Jälkimmäinen oli osa kulttuurikaupunkihanketta ja se käännettiin 10 kielelle.

Somepioneerin viittaa Eevi pääsi sovittamaan hartioilleen jo viime vuosituhannen puolella ollessaan Talentumin ylläpitämän Duuni.netin moderaattorina päivätyönsä ohessa.

Sivusto oli ekonomeille ja markkinoinnin alan osaajille tarkoitettu foorumi, jossa jopa 10 000 aktiivista ammattilaista keskusteli päivänpolttavista aiheista omilla nimillään. Duuni.net oli todellinen esisome, joka osoittautui myöhemmin Eevin tulevaisuuden kannalta tärkeäksi.

1999-2000 oli ruuhkavuosiaan eläneelle Eeville hänen omien sanojensa mukaan “hullu vuosi”. Hän kirjoitti artikkeleita, kolumneja ja kritiikkejä, teki La dolce vita -lifestyle-ohjelmaa, käänsi kirjan ja ompeli omat ja perheensä vaatteet. Vuosituhannen vaihteessa oli aika kokeilla uutta. Eevi vaihtoi verkkokirjakauppa Meteorin palvelukseen, mutta pesti jäi lyhyeksi. ”Uusmedia” kaipasi tekijöitä, ja lopullinen siirtyminen digiuralle oli edessä.

Työ digitoimistossa oli Eeville eräänlainen pikalinkous huipulle suurten asiakkaiden ja hienojen markkinointikampanjoiden pariin. Kolmeen ja puoleen vuoteen mahtui mm. verkkokauppoja, intranettejä sekä maailman paras sijoittajaviestinnän sivusto -palkinto.

Huhtikuun ensimmäisenä päivänä vuonna 2004 oli muutoksen hetki: Prewise Oy perustettiin. Eevi kuvaa alkua:

”Mentiin pää edellä viidakkoon, mutta sitäkin suuremmalla innolla.”

Eevin äänessä on suurta lämpöä ja ylpeyttä, kun hän kertoo mitä viimeiseen, liki viiteentoista, vuoteen on mahtunut. Toistaan hienompia asiakkuuksia ja vaikuttavuutta, joka kantaa yksilötasolle saakka.

Urallaan parhaiksi asioiksi Eevi mainitsee isojen hankkeiden kickoff-tilanteet ja suunnitelmien esittelyt. Kun pääsee vakuuttamaan asiakkaan niin, että oivalletaan jotain yhdessä – silloin tulee itsellekin voittajafiilis, Eevi toteaa. Kun kysyn tähtihetkistä, Eevi mainitsee oitis edellisen päivän ihanan kahvihetken asiakkaan kanssa. Vuorovaikutus on selkeästi tälle ihmisen oppimisesta ja tarinankerronnasta innostuvalle humanistille tärkeä juttu.

Humanistien roolin työelämässä Eevi kokee tärkeäksi ja on kirjoittanut siitä bloginkin. Tiedonjano, kiinnostus maailmaa kohtaan, kyky seuloa kriittisesti suuria määriä tietoa ja yksilölähtöisyys. Kaikki tärkeitä taitoja niin työssä kuin vapaa-ajallakin.

Kun on ehtinyt tehdä paljon – mitä tulevaisuus voisi pitää sisällään? Eevin sydäntä lähellä ovat compliance-asiat ja elämässä häntä eteenpäin ajaa halu edistää kestävämpää elintapaa. Kysymykseen unelmien työstä Eevi toteaa, että jos nyt olisi unelmiensa työpaikassa, olisi hän pysähtynyt paikoilleen. Sen hän kuitenkin sanoo, että unelmien työ linkittyisi vielä suoremmin ilmastonmuutosasioihin, ja että työ on muuttunut vuosi vuodelta enemmän unelmien työksi.


Tämä on Lifeworksin uratarinoita –juttusarjan ensimmäinen osa. Julkaisemme joka kuukausi tarinan mielenkiintoisesta uramuutoksesta tai polusta, joka on johtanut yhdestä ammatista toiseen – yllättävälläkin tavalla.

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä