Pia Lemmetty

Toimitusjohtaja, työn ja perheen yhdistämisen asiantuntija / Mamwork / 4.2.2021

Tägit: Urajohtaminen, Uramuutos

ELÄMÄ koostuu monista eri vaiheista, jotka kuormittavat meitä eri tavoin. Ihmisen elämänkaareen mahtuu tyypillisesti vanhemmuutta, hoivavastuuta, terveyshuolia, omista vanhemmista huolehtimista, mahdollisia muuttoja eri paikkakunnille ja parisuhdetilanteen muutoksia. Raskaimmillaan useampi haastava ajanjakso sattuu päällekkäin.

KUN elämä pakottaa pysähtymään vaikka vanhempainvapaan tai oman sairastumisen takia, on hyvin tyypillistä alkaa pohtia myös omaa työuraa. Monesti me kuljemme kuin juna kiskoillaan: eteenpäin, välillä nopeammin ja välillä yskähdellen, mutta samoja kiskoja eteenpäin kuitenkin. Kun yhtäkkiä tulee tilanne, että elämän muut asiat muuttuvat, voi mieleen nousta ajatus siitä, olemmeko oikeassa junassa, onko suunta oikea ja vauhti sopiva?

ONKO se työ, jonka valitsin kauan sitten, yhä minulle sopiva? Moni alkaa elämän myllerryksessä kaivata työhön myös uudenlaista merkityksellisyyttä tai suurempia mahdollisuuksia vaikuttaa omaan työnkuvaansa.

TYÖSSÄNI Mamworkissa olen nähnyt kymmenessä vuodessa sen, kuinka suomalainen työelämä on vähitellen muuttumassa joustavammaksi, mutta kuinka syvässä meillä silti istuu ajatus perinteisestä työnteon mallista. Itse heräsin tähän ajatukseen toden teolla vuosia sitten, kun olin kolmen alle kouluikäisen lapsen äiti, omaishoitaja, osa-aikainen opettaja amk:ssa, osa-aikainen yrittäjä sekä kahden aktiivisen yhdistyksen puheenjohtaja.

TÄTÄ palettia pyörittäessäni sain vastata useamman kerran kysymykseen: ”Koska aiot palata takaisin töihin?”.  Tuntui, että kaikki ne asiat, joita silloin tein, nähtiin puuhasteluna ja työnteon korvikkeina, vaikka todellisuudessa elämäni oli täyttä ja hyvää – ja pysytin myös vaikuttamaan ansioihini. Vieläkin valitettavan moni näkee, että ainoa oikea tapa tehdä töitä on se perinteinen virka-aikamalli. Uskon, että tässäkin piilee siemen moneen väsymykseen ja tyytymättömyyden tunteeseen.

IHMISEN elämä rakentuu monista osista, ja parhaimmillaan se on silloin, kun osat täydentävät toisiaan. Hyvä työviikko voi rakentua monesta elementistä pitäen sisällään vaikkapa osa-aikatyötä, hoivavastuun hoitamista, vapaaehtoistyötä ja myös itsestään huolehtimista, opiskelua, liikuntaa ja lepoa.

Jokaisen perhetilanne, henkilökohtaiset toiveet ja tavoitteet sekä resilienssi vaihtelevat, ja omaa työnteon mallia suunnitellessa onkin tärkeää kuunnella itseään ja omia tarpeitaan, eikä verrata tilannetta muihin.

Osa-aikatyö mahdollistaa jouston

TYÖ on jokaisen oikeus, ja vaikeassakin elämäntilanteessa oleva ihminen voi saada paljon voimaa ja onnistumisen kokemuksia tehdessään työtä, johon hänellä on koulutus ja jonka hän on itse valinnut.

OSA-AIKATYÖ on erinomainen vaihtoehto moneen elämäntilanteeseen, ja se palvelee usein sekä työntekijää että työnantajaa. Läheskään kaikissa työtehtävissä ei ole niin paljon sisältöä, että työtä riittäisi kahdeksaksi tunniksi joka päivä. Työtehtävät eivät myöskään välttämättä ole aikaan ja paikkaan sidottuja, vaan työnantajakin voi tarvita apua vaikkapa päivän viikossa tai viikon kuukaudessa.

TYÖNANTAJIEN on turha pelätä, että parhaita työntekijöitä on saatavilla ainoastaan kokoaikaisiin työtehtäviin, sillä tiedän kokemuksesta, että vahvaa, motivoitunutta osaamista on tarjolla myös osa-aikaisiin työsuhteisiin. Palkkaamalla vaikka kotiäidin tai -isän, omaishoitajan tai aikuisopiskelijan saa motivoituneen työntekijän, joka ei turhia hötkyile vaan keskittyy olennaiseen.

KIRJOITUKSENI päätteeksi toivotan sinut tervetulleeksi tutustumaan Mamworkin toimintaan: tarjoamme valmennusta elämän nivelkohtiin, osa-aikatöitä sekä osaavia tekijöitä yrityksille.


Kirjoittaja on helsinkiläinen kolmen lapsen äiti ja omaishoitaja, joka on työskennellyt pitkään työn ja perheen yhteensovittamisen puolestapuhujana. Hän näkee työn voimavarana ja mahdollisuutena vaikeissakin elämäntilanteissa.