Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Lifeworks logo.

Lifeworks

/ 17.5.2023

Tägit: Palautuminen, Yleinen

Täyttyvätkö työpäiväsi siitä, että siirryt kiireellä videopalaverista toiseen? Tai vierähtääkö useampi tunti työpisteen äärellä istuen ilman taukoja? Jos tämä kuulostaa tutulta, jatka ihmeessä lukemista, sillä voit saada uusia ideoita ja inspiraatiota omien päivien tauottamiseen ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen.

Lifeworks on osa MPS-Yhtiöitä, jonka taustalla on yli 140 ammattilaista. Päätimme pyytää työkavereilta parhaat tauko- ja palautumisvinkit. Nappaa heidän vinkkinsä palautumiseen ja työpäivien tauottamiseen!

Vinkit työpäivän tauottamiseen:

 1. ”Ruokatunnit” pidän läppärin ääressä mutta sen sijaan pidän huolen, että ainakin 30min happihyppelyn teen keskellä päivää aina.
 2. Kävelymatto töissä työpöydän ääressä on tuonut hyvää vaihtelua palaveripäiviin, ja äsken kävin palautumassa toimiston hierovassa tuolissa, yllättävästikin painolasti (eli jumi) hartioilla keveni.
 3. Palaveriputkiin seisomatyöpisteen alle sujahtava kävelymatto on todella hyvä väline. Myös ministepperin (ainakin lyhyehkö henkilö) saa seisomatyöpisteen ääreen. Tukevan työpöydän jalkaan voi virittää pitkän jumppakuminauhan ja pari kertaa päivässä ehkäistä ja huoltaa selkäjumeja tekemällä hartia- ja selkälihasliikkeitä kuminauhavastuksella.
 4. Pidemmällä lounastauolla piipahdus kuntosalilla, lenkki, tai vaikka etäohjattu jumppa- tai tanssitreeni on tehokas välinollaus, jossa saa palauduttua aamupäivästä ja energiatason startattua iltapäivään.
 5. Kävely toimiston ympäri. Mielellään vielä lyhyt rupattelu jonkun työkaverin kanssa. Lounas poissa työn ääreltä.
 6. Kotitoimistolla palaverien välissä ns. mikropötkötys eli selälleen heittäytyminen sohvalle, sängylle taikka jopa lattialle muutamaksi minuutiksi.
 7. Jos olen kotikonttorilla niin käyn suihkuttelemassa vettä kasveille ja kyselen miten heillä menee. Tulee hyvä pikku tauko!
 8. Aina kun mahdollista, niin ruokatunnilla tallenteelta sarja pyörimään tai kesäaikaan ulos syömään, hömppälehti tai Aku Ankka lukukaveriksi. Vartin pikapäikkärit.

Vinkit palautumiseen:

 1. Kuulokkeet korviin ja oman fiiliksen mukainen podcast eetteriin (viihde, urheilu, opettavainen, omaa uraa tai sen aiheita käsittelevä tai muuten mielenkiintoinen) ja siitä koiran kanssa kävelemään metsään. Tai sitten aivan jotain muuta kuin tietotyötyyppistä harrastamista – urheilua, musiikkia, käsitöitä jossa saa vetää ”nollat taulussa”.
 2. Palaudun viettämällä aikaa ystävien ja läheisten kanssa, mutta ykkönen on kuitenkin liikunta, vähintään sen 10000 askelta päivässä. Kuuntelen äänikirjoja, kokkaillaan hyvää ruokaa iltaisin. Elämänasenne on muutenkin se, että ”asioilla on tapana lutviutua” eli en stressaa oikein mistään. En sitten tiedä onko se aina niin hyvä asia.
 3. Työpäivän jälkeen palaudun salitreenillä tai sohvalla kevyen ”aivot narikkaan” tyyppisen sarjan äärellä.

 4. Äänikirjat toimii, kun usein työpäivän jälkeen kuskaan lapsia harrastuksiin. Joogassa nautin, kun ei tarvitse suorittaa, lopuksi aina todetaan; ”harjoitus oli juuri täydellinen sellaisena kun sen tänään teit”. Ja rakastan keramiikkatöitä; kun saa laittaa kädet saveen ja katsoa minkälaista kuppia, vatia ja purnukkaa saan milloinkin aikaiseksi.
 5. Joo okei, mä teen kaikkia hyviä asioita (joogaa, lenkkeilyä, luontoa, kutomista, pussailua, laulamista, luovaa kirjoittamista, kotipuuhailua ja puutarhaa), mutta joskus ihan parasta on röhnöttää sohvalla ja katsella Ihmiseni kanssa Rillit huurussa -sarjaa.
 6. Vedessä! Uintia tai vesijuoksua. Loikoilu sängyssä/sohvalla. Ystävien näkeminen. Koiran rapsuttelu.
 7. Remontoimalla ja kasveja & puutarhaa hoidellen, mutta paras irtiotto työasioista on ehdottomasti oman lapsenlapsen kanssa puuhailu.
 8. Ulkoilu, pyöräily, nia-tanssi. Etenkin jälkimmäinen vie ajatukset ja keskittymisen vain itse tanssiin ja lopussa musiikkirentoutus on ihan parasta, etenkin kesäaikaan puistossa nurmikolla makoillen.

Sopisiko jokin näistä omaan arkeesi? Pääasia on, että muistat tauottaa työpäivää vähintään mikrotaukojen avulla ja teet työn ulkopuolella asioita, joista nautit ja joiden avulla työasiat unohtuvat.

Kiitos vinkeistä kollegoille, ainakin Lifeworks-tiimin jäsenet pyrkivät kokeilemaan yhtä vinkkiä omassa arjessaan 💙


Blogi on julkaistu ensimmäisen kerran 16.6.2022.


Lisää vinkkejä palautumiseen ja jaksamiseen: 

📚 Lisää palautumiseen liittyviä blogeja löydät täältä.
⏰ Opi johtamaan itseäsi ja aikaasi Onnistujan urapalvelun avulla.

 

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

 • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
 • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
 • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
 • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
 • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä