Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Lifeworks logo.

Lifeworks

/ 15.7.2020

Tägit: Työnhaku, Urajohtaminen, Uramuutos

Lauran vinkit henkilöbrändin luomiseen ja sen hyödyntämiseen työnhaussa

Laura Pääkkönen on Suomen ensimmäisen B2B-vaikuttajamarkkinointitoimisto Bonfire Agencyn toimitusjohtaja ja co-founder. Laura on valmentanut vuodesta 2014 lähtien tuhansia asiantuntijoita ja myyjiä ja tullut tunnetuksi myös suositun Social Selling –tietokirjan kirjoittajana.

Meillä kaikilla on jonkinlainen henkilöbrändi, ja monet saattavatkin vierastaa tuota mahdollisesti melko muoviseltakin kuulostavaa termiä. Jokaiselle meistä on kuitenkin kertynyt  tietotaitoa ja osaamista, jotka tekevät meistä oman alamme ammattilaisia.

Vahvan henkilöbrändin kautta sinä ja sinun osaamisesi ja persoonasi tulevat tunnetuksi myös muille.

Laura kannustaakin ottamaan sosiaalisen median kanavia muuhunkin kuin viihdekäyttöön, sillä niistä voi hyötyä myös ammatillisesti sekä erityisesti myös työnhaussa. Sosiaalisen median kanavia voi käyttää oman asiantuntijuuden rakentamisessa, markkinoinnissa ja miksei myös asiakkaiden hankkimisessa.

Omasta henkilöbrändistä huolehtiminen, oman osaamisen vahvistaminen sekä siitä ulospäin kertominen kannattaa aloittaa mieluummin aikaisin kuin liian myöhään.

Mitä vahvempi oma ammatillinen brändi on, sitä helpompi on ponnistaa uudelle uralle, esimerkiksi ikävän uratilanteen tai kriisin keskellä.

Monilla on vahva ja laaja verkosto ilman sosiaalista mediaakin, mutta esimerkiksi nuorten ja vastavalmistuneiden kannattaa luoda verkostoja sosiaalisessa mediassa jo uran alkuvaiheessa.

Loistavalla henkilöbrändillä voi saavuttaa Lauran mukaan valtavasti. Sen avulla voit saada haastattelupyyntöjä, kutsuja tilaisuuksiin ja siitä hyötyvät myös esimerkiksi yrittäjät, joiden asiakaskunta laajenee tai myynti kasvaa näkyvyyden avulla.

Laura vinkkaa keinot, joilla voit alkaa luomaan itsellesi henkilöbrändiä:

 1. Lähesty sosiaalisen median kanavia pelottomasti ja uskalla verkostoitua. Tapaa ihmisiä avoimesti ja verkostoidu laajasti ilman taka-ajatuksia – myös sosiaalisessa mediassa.
 2. Ota haltuun yksi kanava kerrallaan. Ala julkaisemaan sisältöjä systemaattisesti – merkitse jopa ihan kalenteriin mitä julkaiset milloinkin. Näin asia pysyy mielessä ja henkilöbrändi rakentuu huomaamatta.

Niinan vinkit työnhakuun ja erilaisiin urapolkuihin

Niina Huhtala on koulutukseltaan humanisti, mutta hän on jo vuosikymmenen ajan luonut uraa teknologia-alalla, kansainvälisissä yrityksissä Suomessa ja Englannissa. Niina kertoi Urasummit-haastattelussa tarinan siitä, miten humanistista tuli teknologia-alan myyntitykki ja miten hän uskalsi hypätä totutun raamin ulkopuolelle hakeutumalla ensin humanistina teknisille aloille ja lopulta myös töihin ulkomaille täysin uuteen kulttuuriin. Lisäksi Niina antoi aivan erinomaisia vinkkejä urasuuntaa tai -muutosta pohtiville.

Niina peräänkuuluttaa itsensä jatkuvaa kehittämistä ja avoimuutta sille. Urasi saattaa muuttua ja tulee todennäköisesti muuttumaan useampaan kertaan. Sen mahdollistaa se, että pidät itsesi avoimena ja haluat oppia uutta. Erityisesti Niina kehottaa kehittämään oppimisen ja itsensä johtamisen taitoja.

Niinan vinkit työnhakuun ja uran edistämiseen:

 1. Työnhakija, mieti avoimemmin omaa uraasi. Hae myös sellaisia tehtäviä, joiden kriteereitä et täysin välttämättä täytä tällä hetkellä. Työ opettaa ja kukaan ei ole seppä syntyessään.
 2. Avoimuutta alavalintaan. Uskalla katsoa mahdollista työpaikkaa totutun alan yli. Mihin muualle omat ominaisuutesi voisivat soveltua? Uskalla lähteä myös sellaisille toimialoille, jotka eivät tunnu esimerkiksi omaan koulutukseesi sopivilta.
 3. Kerro unelmistasi ääneen. Jos haaveenasi on esimerkiksi työskentely ulkomailla, puhu siitä ääneen perheen, ystävien ja työnantajan kanssa. Ihmiset auttavat mielellään ja puhumisen jälkeen toimintaan on helpompi ryhtyä.
 4. Huolehdi maineestasi. Paras CV on se maine, minkä olet ammattilaisena ja asiantuntijana luonut. Tämä ammatillinen maine auttaa sinua tulevaisuudessa kehittymään urallasi haluttuun suuntaan. Kun olet ollut pidetty henkilö työyhteisössä, voivat tuntemasi ihmiset esimerkiksi suositella sinua tiettyyn organisaatioon. Uramaineesi kautta saat uusia ovia auki.
 5. Kasvata verkostojasi. Muista, että esimerkiksi nykyiset kollegasi ovat verkostojasi tulevaisuudessa ja verkostot toimivat molempiin suuntiin. Ole siis tukena myös omille verkostoillesi.

Jos Urasummit meni ohi ja haluat katsoa kaikki 17 haastattelua, löydät ne Onnistujan urapalvelusta.

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

 • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
 • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
 • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
 • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
 • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä