Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Linda Neiglick Head of Operations & Customer Experience

Linda Neiglick

Head of Operations and Customer Experience / 15.4.2020

Tägit: Itsensä kehittäminen, Itsetuntemus, Motivaatio, Urajohtaminen, Vahvuudet

Tarvitset vahvaa itsetuntemusta, jotta voit luoda oman näköisesi kestävän uran. Itsetuntemuksella on merkittävä rooli myös oman urasi tulevaisuuden kannalta. Sen avulla otat oman urasi johtajan rooli ja pystyt jopa parantamaan urasi taantumakestävyyttä. 

Tulevaisuuden työelämätaidoissa itsetuntemus nostetaan myös yhdeksi kilpailuetutekijäksi. Koostin viisi esimerkkiä tilanteista, joissa vahvasta itsetuntemuksesta on sinulle etua, kun mietit oman urasi tulevaisuutta.

Vahvan itsetuntemuksen avulla:

1. Osaat valjastaa vahvuutesi ja osaamisesi eduksesi 

Urallasi on erilaisia vaiheita. Välillä menet eteenpäin ja innostut uusista mahdollisuuksista, välillä urakehitys tuntuu pysähtyneen kuin seinään. Mitä tarkemmin tunnet omat vahvuutesi ja osaamisesi, sitä paremmin voit ohjailla uraasi eri tilanteissa kohti tavoitteitasi. Oman osaamisen tunnistaminen ja sanoittaminen on tärkeä taito erityisesti uran taitekohdissa sekä taantuman aikana.

2. Tunnistat itsellesi sopivimmat yritykset ja tiimit

Kun tunnet oman motivaatiosi ja toimintatapasi, löydät urallesi ne kollegat, tiimit ja yritykset, joissa olet parhaimmillasi. Tunnistat vahvemmin myös sen hetken, jolloin sinun on syytä vaihtaa työpaikkaa.

3. Tiedät minkälaiset työt ja tehtävät eivät sovi sinulle

Jos viihdyt parhaiten omissa oloissasi, etkä halua johtaa muita, ei esimiestyö todennäköisesti ole sinua varten. Tai jos yksipuolinen ja muuttumaton työ vain tylsistyttää, et todennäköisesti halua mennä jämähtäneeseen organisaatioon töihin. On tärkeää, että osaat poissulkea urallasi sinulle epäedulliset vaihtoehdot, kun teet seuraavaa urasiirtoasi. Kun pystyt kirkastamaan itseäsi motivoivat / epämotivoivat tehtävät, voit ohjailla uraasi eteenpäin myös motivaatiosi avulla.

4. Saatat löytää arvokkaan ja merkityksellisen työn

Omien arvojesi (epä)sopivuuden työantajan arvoihin huomaat silloin, kun havaitset niissä selkeän ristiriidan. Työantajan toimintakulttuurissa tai henkilöstön kohtelussa saattaa olla jotain sellaista, jota et voi allekirjoittaa. Kun tiedostat omat arvosi, voit pyrkiä selvittämään yrityksen arvoja ja toimintakulttuuria esimerkiksi silloin, kun olet vaihtamassa työpaikkaa. Sama pätee työn merkityksellisyyteen. Jotta voit löytää merkityksellisen työn, täytyy sinun ensin selvittää itsellesi, mikä on sinulle merkityksellistä.

5. Osaat kertoa itsestäsi rehellisesti ja vakuuttavasti työnhaussa

Vahva itsetuntemus näkyy rekrytoijalle työnhaun eri vaiheissa. Itsetuntemuksesi avulla osaat kertoa, miksi juuri sinä sopisit tiettyyn tehtävään. Ja osaat vastata myös siihen monen mielestä vaikeaan työhaastattelukysymykseen: Mitä kehitettävää sinusta löytyy?

**

Tule siis tietoiseksi itsestäsi ja toimintatavoistasi, kuuntele mitä sinusta sanotaan ja kehitä aktiivisesti sellaista osaamista, jolla on oman urasi kannalta merkitystä. Vahvan itsetuntemuksen avulla pääset myös urallasi eteenpäin. Hyviä menetelmiä itsetuntemuksen kasvattamiseen ovat mm. palautekyselyt, henkilöarvioinnit sekä erilaiset itsearvioinnit.

Jos itsetuntemuksesi kaipaa vahvistusta, ota käyttöön Onnistujan urapalvelumme.  Olemme koonneet sinne tehtäviä ja vinkkejä, joiden avulla tunnistat omat vahvuutesi ja osaamisesi sekä suunnittelet itsellesi oman näköisesi urapolun.


Mikäli tulevaisuuden työelämätaitojen blogisarjan ensimmäinen osan ”Miten luovasti kehität omaa uraasi?”  on mennyt sinulta ohi, pääset lukemaan sen tästä

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä