Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Linda Neiglick Head of Operations & Customer Experience

Linda Neiglick

Head of Operations and Customer Experience / 27.2.2020

Tägit: Itsensä kehittäminen, Osaaminen, Työn tuunaaminen, Urajohtaminen, Vahvuudet

TULEVAISUUDEN TYÖELÄMÄTAIDOT ovat sellaisia taitoja ja kyvykkyyksiä, joista jokaisen omasta uramenestyksestään kiinnostuneen tulisi olla tietoinen.  Niiden arvo ja kysyntä ovat kasvussa ja niiden avulla voit täydentää omaa osaamisreppuasi uramatkallasi. Poimin tulevaisuuden työelämätaidoista kolme omaa suosikkiani, joista Lifeworks julkaisee kolmiosaisen blogisarjan. 

ENSIMMÄINEN, jota suosittelen vaalimaan ja kehittämään, on luovuus.  

Miten luovuus liittyy uraasi? 

Luovuutta on se, että osaat yhdistää asioita, joita muut eivät vielä ole yhdistäneet. Tätä voit testailla myös oman urasuunnittelusi kanssa. Yhdistä oma substanssiosaamisesi toiseen taitoon, joilla et näe keskenään mitään yhteyttä. Minkälaisen ainutlaatuisen osaamisyhdistelmän keksit? Tai mieti, miten joku sinulle täysin vieras toimiala voisi hyötyä sinun osaamisestasi. Mikä tekisi sinusta uniikin osaajan tulevaisuuden työelämässä?  

Miksi luovuudella on väliä? 

Luovuus on taito, joka sisältää sekä ajattelua että toimeenpanoa. Sen avulla saat ratkaistua monenlaisia haasteita ja esteitä, joita työelämässäsi kohtaat.  

Luovuus yhdistetään ongelmanratkaisukykyyn.  Asiantuntijatyössä törmäät varmasti päivittäin ongelmiin ja haasteisiin, joiden ratkomisessa luovuudesta on (tai olisi) sinulle apua.  

Sen vuoksi sitä kannattaa kaikin keinoin vaalia. Olet varmaan huomannutkin, että luovuus vaatii oikean ympäristön ja tilan päästäkseen esiinYmpäristö eli työantaja, kollegat, asiakkaat ja työpaikan kulttuuri ovat luovuutesi tiellä tai sitä ruokkimassaKatso ympärillesi ja mieti – tukeeko ympäristösi luovuuttasi vai tappaako se sen?

luovuus

Luovuus kaipaa myös tilaa – sekä ajatuksille ja ideoille tulla kuulluksi, mutta myös kalenteriin. Miten paljon itse annat luovuudelle tilaa? Jos et riittävästi, olet vaarassa menettää taidon, joka meillä kaikilla on syntymälahjana.  Aikuiseksi kasvaessa se vaan on valitettavan monella meistä kutistunut ihan minimiin. Luovuutta voi onneksi elvyttää. Pistä siis luovuutesi töihin! Harjoita ja kasvata sitä päivittäin. 

Mikä on luovuuden arvo tulevaisuudessa? 

Eri tutkimusten mukaan luovuus on yksi niistä taidoista, joiden kysyntä tulee kasvamaan. Yksi syy siihen on se, että automaation ja koneoppimisen lisääntyessä sen arvo nousee, koska tietokoneilta puuttuu kyky ihmisille ominaiseen luovuuteen. Ajatukset ovat tulevaisuuden valuuttaa, sanotaan.  

Miten luovuutta voi kehittää? 

Kaivoin vinkit muutamalta luovalta johtajalta – heidän luulisi tietävän! 😊

Vain päässä olevaa tietoa voi yhdistää toiseen tietoon. Lataa sinne paljon tavaraa ja vaihda sitä muiden kanssa. Jani Halme, luova johtaja ToinenPHD.

Luovuuden saa esiin rutiineilla, luonnossa ja ajattelun lopettamisella, vinkkasi  blogissaan luova johtaja Eevi Kuokkanen 


Kirjoittaja ei aiemmin pitänyt itseään kovin luovana, koska yhdisti sen vain puhtaasti taiteellisuuteen. Luovuuteen ja omiin vahvuuksiin perehtyminen kuitenkin muutti oman harhaluulon. Luova voi olla, vaikkei osaisikaan piirtää tai säveltää. 

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä