Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Lifeworks logo.

Lifeworks

/ 3.11.2022

Tägit: Osaaminen, Työnhaku

Työnhaku voi tuntua haastavalta yli 50-vuotiaalle työnhakijalle, mutta ikä ei kuitenkaan ole este työllistymiselle. Koostimme MPS:n rekrytoinnin asiantuntijoiden vinkit, joilla saat käännettyä ikäsi voimavaraksi työmarkkinoilla.

Tässä kolme vinkkiä työnhakuun:

1. Hyödynnä verkostojasi ja etsi piilotyöpaikkoja

Työnhaussa on hyvä olla itse aktiivinen ja voit aloittaa etsinnän omista verkostoistasi, sillä piilotyöpaikka voi löytyä hyvinkin läheltä. Ota yhteyttä vanhoihin työkavereihisi ja kerro avoimesti, että olet työnhaussa, millaisista tehtävistä olisit kiinnostunut ja mitä osaamista sinulla olisi tarjota. Ihmiset auttavat toisiaan mielellään ja heiltä voi löytyä vinkkejä yrityksistä, jotka kaipaisivat osaamistasi.

2. Tarkista tehtävän palkkahaitari ennakkoon

Kokenut asiantuntija saattaa ylihinnoitella itsensä tehtävään nähden, joka helposti johtaa rekryprosessista putoamiseen jo alkumetreillä. Tehtäväkohtaisten palkkahaitarien tutkiminen on suositeltavaa ja palkkoja voi tutkia helposti netistä. Palkkatoiveesi voit myös ilmoittaa haitarilla ja mainita, että toive täsmentyy rekrytoinnin edetessä ja tulevan työnkuvan selkeytyessä. Näin voit välttyä itsesi ylihinnoittelulta etkä putoa prosessista pois palkkatoiveesi vuoksi.

3. Mitä osaamista voisit tarjoa yritykselle?

Älä keskity siihen, mitä yritys voisi tarjota sinulle, vaan lähde tarjoamaan osaamistasi yritykselle. Työnantajaa kiinnostaa se, mitä toisit mukanasi yritykseen ja millaisia tuloksia olet saavuttanut aiemmin. Pyri tunnistamaan sellainen osaaminen, jota muut eivät pysty tarjoamaan. Näin erotut rekryprosessissa eduksesi ja nostat omaa työmarkkina-arvoasi.

💡 Haluatko kaksi vinkkiä lisää, joilla voit menestyä työnhaussa yli viisikymppisenä? Katso 55+ työnhaussa -webinaaritallenne* Onnistujan urapalvelusta.


*Järjestimme 55+ työnhaussa -webinaarin yhteistyössä MPS:n kanssa tiistaina 1.11. Webinaarissa MPS:n rekrytoinnin asiantuntijat Saara Campbell ja Pia Huttunen jakoivat työnhakuvinkit työelämän konkareille. Webinaarissa käytiin läpi, miten voit menestyä konkarina työnhaussa ja kääntää ikäsi voimavaraksi työmarkkinoilla. Kestustelemassa olivat myös MPS:n johtava psykologi Heidi Palo ja seniorikonsultti Hannu Kainulainen. 

Katso tulevat webinaarimme täältä.

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä