Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Erno Heino

Recruitment Marketing Coordinator, MPS Career / 17.12.2020

Tägit: Työnhaku

Jos itse lähtisin etsimään uutta työtä, kävisin viikoittain läpi vähintäänkin seuraavat alla esittelemäni kanavat. Toki näiden lisäksi kartoittaisin ylipäätään myös yrityksiä, joissa näkisin mahdollisia itseäni kiinnostavia työtehtäviä – ja tarpeen mukaan kontaktoisin näitä mielenkiintoisia yrityksiä suoraan huolimatta avoimista työpaikkailmoituksista tai niiden puuttumisesta.

Työnhaun kanavat ovat satunnaisessa järjestyksessä, enkä pyri niitä luokittelemaan parhaimmasta huonoimpaan.

LinkedIn Jobs

LinkedInin työpaikkaosio ei ole välttämättä kaikkein kattavin kanava avointen työpaikkojen löytämiseksi, mutta se kannattaa silti pitää mukana seurannassa. LinkedInin kautta on myös kätevä tutustua ilmoituksen tehneen yrityksen profiiliin ja sen henkilöstöön – mikäli nämä ovat myös läsnä julkisesti LinkedInissä.

Duunitori.fi

Alun perin hakukoneeksi perustettu Duunitori on ollut jo hyvän aikaa yksi suurimpia työnhakusivustoja Suomessa. Duunitorissa onkin kattava tarjonta ja toimivat hakutyökalut – kuten kaikissa muissakin varteenotettavissa työnhakukanavissa. Duunitorin kautta ilmoittelevat yritykset kokeilevat myös toisinaan kevyempiä hakuja ilman CV:n vaatimista.

Monster.fi

Monster.fi on yhdessä Oikotien kanssa perinteinen mediatalotaustainen työnhakusivusto. Alma Median omistama Monster on suosittu työpaikkailmoittelun kanava ja sivuston työpaikkailmoituksia on nähtävissä emoyhtiön medioissa kuten Kauppalehdessä ja Iltalehdessä.

Oikotie.fi

Aikaisemmin Sanomalle kuulunut Oikotie.fi on yrityskaupan myötä siirtynyt Pohjoismaiden kolmanneksi suurimman mediakonsernin Schibstedin omistukseen. Oikotie kuitenkin jatkaa omistajanvaihdoksesta huolimatta yhtenä johtavista suomalaisen työpaikkailmoittelun kanavista.

TE-palvelut.fi (entinen mol.fi)

Perinteistäkin perinteisempi julkisena palveluna tuotettu TE-palvelut toimii edelleen erittäin monen rekrytoinnin ilmoittelukanavana. On kuitenkin hyvä muistaa, että kaikki yritykset eivät läheskään aina julkaise avoimia työpaikkojaan TE-palveluiden sivustolle, joten pelkästään tämän kanavan seurantaan ei kannata yksinään tuudittautua. Ilmaisena ilmoittelun kanavana TE-palvelut.fi pitänee kuitenkin pintansa työnhakusivustojen kärjessä myös tulevaisuudessa.

Muut kanavat

Työpaikkailmoituksia löytyy myös monilta muilta kanavilta ja yritysten omilta nettisivuilta. Kannattaa siis tutkia myös esimerkiksi oman toimialaasi liittyviä medioita tai sosiaalisen median ryhmiä, joissa saattaa löytyä muilta kanavilta pimennossa olevia ilmoituksia. Toisinaan myös työpaikkoja ilmoitellaan verkostomaisesti esimerkiksi yksittäisten profiilien LinkedIn-postauksissa.

Työpaikkailmoittelun kanavia seuratessasi saatat myös huomata, että jotkin sivustot ovat aktiivisemmassa käytössä eri maantieteellisillä alueilla tai eri toimialoilla. Ajankäytön hallinnan kannalta näiden aktiivisempien kanavien seurantaan panostaminen voi olla hyvinkin perusteltua. Tästä huolimatta kannattaa asettaa esimerkiksi hakuvahti myös niille sivustoille, joita seuraat vähemmän aktiivisesti.


Onnistujan urapalvelun Startti työnhakuun -kurssista löytyy myös lisää vinkkejä työnhaun käynnistämiseen ja suunnitteluun. Voit tutustua palveluun ja kursseihin täältä. Tsekkaa myös rekrytointiviestinnän asiantuntijamme Anna Stormin parin vuoden takainen blogi erilaisista työnhaun kanavista.


Blogin kirjoittaja Erno Heino työskentelee MPS:llä rekrytointimarkkinoinnin ja piilotyöpaikkojen asiantuntijana.

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä