Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Research Consultant, MPS Executive Search

Anne Malmi

Research Consultant, MPS Executive Search / 24.11.2022

Tägit: LinkedIn, Työnhaku, Yleinen

Me research-konsultit toimimme suorahakukonsulttien työparina. Etsimme ehdokkaita erilaisiin johto-, päällikkö- ja asiantuntijarooleihin sekä hallitustehtäviin. Sopivia kandidaatteja kartoitamme penkomalla moninaisia tiedonlähteitä, joista LinkedIn on tärkeimpiä. Mutta mitä me researcherit Linkkarista oikeastaan etsimme?

Sitä, mitä toimeksiantajammekin hakee! Suorahakukonsultti ja researcher käyvät toimeksiantajan kanssa keskustelun rekrytoivan organisaation tilanteesta ja tarpeesta sekä avoimen tehtävän sisällöstä. Pohdimme tehtävässä menestymisen edellytyksiä ja lyömme lukkoon tärkeimmät kriteerit, jotka ehdokkaan toivotaan täyttävän. Keskustelujen pohjalta research-konsultti laatii hakustrategian ja ryhtyy etsintöihin – mm. Linkkarissa.

Hakukriteerit pitää sanoittaa osuvasti ja monipuolisesti LinkedIn-hakua varten. Annamme luovuuden kukkia: mietimme, millaiset urapolut voisivat tähän tehtävään johdattaa ja minkälaisin eri tavoin voi tehtävässä tarvittavaa osaamista kartuttaa – ja LinkedIn-profiilissaan kuvailla. Sopivia sanoja ja käsitteitä syötämme erilaisina yhdistelminä LinkedInin hakukoneen kitaan. Tulokseksi saamme listan profiileja, joihin tutustua.

Profiilisivuja selatessamme mietimme jo, mitä tämä henkilö toisi mukanaan: olisiko hänellä oivaa osaamista, rautaista toimialatuntemusta tai tuoretta näkökulmaa – ja mahdollisesti kykyä ja halua loistaa juuri tässä tehtävässä?

Valistuneita arvauksia. LinkedIn-profiilisi ei kerro, oletko sopivin ehdokas tehtävään. Mutta kun avaat profiilissasi maailmaa titteleiden takana, kerrot osaamisestasi ja vastuistasi ja kenties myös paljastat, millaisesta tekemisestä erityisesti innostut, autat research-konsulttia tekemään valistuneita arvauksia. Ja nehän voivat parhaimmillaan johtaa kiinnostaviin ja tuloksekkaisiin keskusteluihin!


Anne Malmi toimii MPS:n suorahaussa research-konsulttina. Hän etsii sopivia ehdokkaita erilaisiin johto- ja asiantuntijatehtäviin eri tietolähteitä, mm. LinkedIniä hyödyntäen. 


💡 Haluatko hioa LinkedIn-profiilisi kuntoon yhdessä Annen kanssa? Jos haluat Annen valmennettavaksi, osta LinkedIn Kuntoon– tai Tule löydetyksi -sparraus verkkokaupastamme.

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä