Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Jonna Hämäläinen, Customer Happiness & Marketing Specialist.

Jonna Hämäläinen

Customer Happiness & Marketing Specialist / 18.4.2024

Tägit: LinkedIn, Työnhaku

LinkedIn on hakukone, kuten Google tai YouTube, ja noudattaa yleisiä hakukoneoptimoinnin periaatteita. Sinun ei kuitenkaan tarvitse olla hakukoneoptimoinnin asiantuntija, vaan voit tekoälyn avulla tehostaa profiilisi löydettävyyttäsi. Hyvin rakennettu ja optimoitu profiili parantaa löydettävyyttä LinkedInin hakutuloksista.

Tee avainsanatutkimusta

Avainsanat eli taidot ovat keskeisiä LinkedIn-profiilissa, sillä ne kuvaavat osaamistasi ja auttavat sinua löytymään hakutuloksista. Voit hyödyntää tekoälyä selvittääksesi viisi tärkeintä taitoasi, joita voit viljellä ympäri profiiliasi. Etsi oikeat avainsanat näin:

Pohdi, vastaavatko nämä taidot todella osaamistasi ja asiantuntijuuttasi. Tarvittaessa voit muokata tai lisätä muita avainsanoja varmistaaksesi, että profiilisi heijastaa täysin osaamistasi.


? Haluatko saada täydet tehot irti LinkedInistä työnhaussa? Henkilökohtaisessa Startti työnhakuun -sparrauksessa saat suorahaun asiantuntijan vinkit osaamisen sanoittamiseen ja houkuttelevan profiilin luomiseen.


Optimoi profiilisi sisältö

Profiilisi optimoinnin kannalta on tärkeää keskittyä viiteen merkittävimpään taitoosi. Nämä taidot tulisi löytyä profiilisi eri osioista, jotta sinut voidaan löytää kyseisillä hakusanoilla. Tuo taidot esille seuraavissa osioissa:

Profiilin optimointi ei ole vain taitojen luetteloimista, vaan taitojen esiin nostamista ja niiden oikeanlaista sanoittamista. Jos osaamisen sanoittaminen tuntuu haastavalta, voit käyttää tekoälyä apuna myös tekstin muotoilussa. Tärkeintä on, että profiilisi heijastaa vahvuuksiasi ja antaa selkeän kuvan siitä, mitä osaamista voit tarjota työnantajille.

Psst – LinkedInin hakuominaisuus suosii aktiivisia profiileja: tykkää, kommentoi ja jaa muiden kiinnostavia postauksia sekä julkaise omaa sisältöä.

Seuraa ja säädä

Kun olet lisännyt taidot kaikkiin osioihin ja saanut kuvaustekstisi valmiiksi, tarkista tekoälyn avulla, onnistuitko optimoinnissa. Voit kysyä tekoälyltä seuraavia:

Tarkista, nostaako tekoäly vastauksissaan viisi valitsemaasi taitoa tai tuleeko vastauksesta osaamisesi esiin. Jos vastaus ei vastaa odotuksiasi, muokkaa ja säädä tekstiä yhdessä tekoälyn kanssa kunnes taidot ja osaamisesi tulevat selkeästi esiin.

Tekoäly toimii hyvänä tukena LinkedIn-profiilisi optimoinnissa, mutta vältä yleisiä kliseitä ja kirjoita tekstit itse. Voit kuitenkin käyttää tekoälyä tekstin sujuvoittamiseen, tiivistämiseen tai oikolukuun.


Blogin kirjoittaja Jonna Hämäläinen on hyödyntänyt tekoälyä LinkedIn-profiilinsa viilaamisessa ja suosittelee kokeilemaan, jos profiilin päivittäminen tuottaa päänvaivaa.


? Katso myös muut LinkedIn aiheiset blogit.

Kun haluat kehittää itseäsi

Uralla eteenpäin

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Uralla eteenpäin -valmennuksessa pääset kehittämään uraasi yhdessä uravalmentajan kanssa. Valmennuksen aikana kirkastat uratavoitteesi ja saat selkeät askeleet tavoitteiden saavuttamiseksi.

Valmennus sopii sinulle, jos haluat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Tukea uuden työn löytämiseen tai uramuutoksen tekemiseen
  • Löytää työmotivaation uudelleen
  • Purkaa urajmin
  • Edetä urallasi