Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Lifeworks logo.

Lifeworks

/ 16.3.2023

Tägit: Itsensä kehittäminen, Osaaminen

Tämä on kaksiosaisen juttusarjan toinen osa, jossa kerromme yleisimmistä osaamisen kehittämisen haasteista ja ratkaisusta. Ensimmäisen osan löydät täältä.

Osaamisen kehittäminen on sellaisten taitojen kehittämistä, jotka auttavat ylläpitämään ammattitaitoasi tai muuten hyödyttävät työelämässäsi. Osaamisen kehittäminen kasvattaa työmarkkina-arvoasi ja olet houkuttelevampi työmarkkinoilla, sillä työnantajat arvostavat kehittymishaluisia ja -taitoisia työntekijöitä. 

Viisi yleistä haastetta osaamisen kehittämiselle

Kysyimme Lifeworksin ura- ja työelämäkyselyssä, mitkä asiat tuntuvat vaikeilta osaamisen kehittämisen suhteen. Saimme lähes 400 vastausta. Yleisiä osaamisen kehittämisen haastetta olivat: osaaminen ei kehity, omien kehityskohteiden tunnistaminen on haastavaa, ura ei etene suunnitellusti, sekä hankaluus omien vahvuuksien ja osaamisien tunnistamisessa. Jos itse tunnistat jonkun näistä, poimi alta vinkkejä, joiden avulla pääset tilanteesta eteenpäin.

1. “En tunne kehittäväni osaamistani, vaikka teen töitä ihan hulluna”

2. “En tiedä yhtään, mitä osaamista kehittäisin.”

3. “Osaamista on, mutta ura ei etene.”

4. “Haluan kehittyä jossain tietyssä asiassa, mutta en tiedä miten.”

5. “En tunnista omia vahvuuksiani ja osaamisiani.”


Juttusarja on julkaistu alunperin Lifeworksin Instagram reelseissä, katso vinkit videoina täältä.


💎 Mietitkö millaista osaamista sinun olisi hyvä kehittää ja miten?​ Tule mukaan Kehitä osaamistasi -webinaariin 5.4., jossa Lifeworksin asiantuntija Linda Neiglick jakaa omat konkreettiset vinkkinsä osaamisen kehittämiseen. Ilmoittaudu maksutta mukaan täältä!

💎 Onnistujan urapalvelun avulla johdat itseäsi paremmin ja tiedät, missä haluat kehittyä ja mitä työltäsi haluat. Kokeile maksutta 14 päivän ajan!

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä