Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Lifeworks logo.

MPS Lifeworks

/ 27.8.2019

Tägit: Piilotyöpaikat, Työnhaku

Mikä ihmeen piilotyöpaikka?

Piilotyöpaikka on työmahdollisuus, johon ei ole ehditty tai aiotakaan hakea henkilöä julkisen haun kautta. Useissa yrityksissä työpaikka täytetään, mikäli sopiva henkilö on lähestynyt yritystä oikealla hetkellä. Piilotyöpaikkoja syntyy esimerkiksi henkilöstömuutoksista; kun joku irtisanoutuu, jää vanhempainvapaalle, saa ylennyksen tai muuttaa uudelle paikkakunnalle. Yritys voi myös kasvaa nopeasti, siellä voi alkaa iso kehitysprojekti tai yritys saa suuren tilauksen.

Piilotyöpaikat ja niiden löytäminen voi olla monelle mysteeri. Avuksi piilotyöpaikkojen etsimiseen ja lähestymiseen koostimme 10 neuvoa. Tässä kaksiosaisen juttusarjan toinen osa, jossa avaamme viisi piilotyöpaikkaneuvoa. Ensimmäisen osan löydät täältä.

Mistä ja miten piilotyöpaikkoja voi löytyä?

1. Seuraa sinua kiinnostavia yrityksiä ja toimialoja somekanavissa. Niihin julkaistaan usein postauksia liittyen kohdennettuun tarpeeseen, toimialaan tai osaajaan. Etsi sinulle sopivia mahdollisuuksia somesta hashtageilla: #työpaikka, #työpaikat, #rekry, tai oman tittelisi tai alasi mukaan, kuten #viestintä, #järjestötyö tai #projektityöntekijä. Seuraa myös alasi vaikuttajia tai kiinnostavia yrityksiä sekä heidän verkostojaan.

Facebookissa voi hyödyntää ryhmiä, kuten keskusteluryhmiä, joissa käyttäjät jakavat toisilleen oman alan työpaikkailmoituksia (esimerkiksi Markkinointikollektiivi tai Hae töitä – verkostoidu – ilmoita työpaikoista – somerekry).

2. Lähesty suorahaku- tai rekrytointikonsulttia LinkedInissä verkotoitumispyynnöllä ja kerro mitä olet etsimässä. Konsultit keräävät mielellään verkostoonsa osaajia, joille voivat vinkata sopivista avoimista tehtävistä.

Kirjoita verkostoitumispyynnön yhteyteen viesti, jossa kerrot miltä alalta tai alueelta etsit töitä. Tällä tavoin pyyntösi tulee varmemmin hyväksytyksi ja saatat jäädä konsultin mieleen potentiaalisena ehdokkaana tiettyyn rooliin.

3. Osa pienistä yrityksistä ei käytä ollenkaan julkista hakua, vaan luottaa oman erikoisalansa vetovoimaisuuteen. Jos siis olet kiinnostunut, älä jää odottamaan avointa tehtävää, vaan ota yhteyttä ja avaa keskustelu tulevaisuudestasi.

Yli 95% Suomen yrityksistä työllistää alle 20 työntekijää, mutta rekrytoinnin suorat ja välittömät kustannukset ovat suhteellisen samanlaisia riippumatta siitä minkä kokoinen rekrytoiva yritys on. Tämän vuoksi yritysten suora kontaktointi voi olla lottovoitto sekä sinulle että yritykselle, jota kontaktoit.

4. Tarjoa osaamistasi freelancer- tai projektipohjaisesti yritykseen, jonne haluaisit töihin. Freelancerina voit tutustua yritykseen rauhassa ja voitte molemmin puolin tunnustella kuinka yhteistyö sujuu.

5. Työttömyys ei poista ammattitaitoasi, älä siis häpeä etsiä uutta työtä. Kerro työnhaustasi mahdollisimman monelle: ystäville, sukulaisille, naapureille, tutuille, ihan kaikille! Läheiset auttavat mielellään ja koskaan ei voi tietää, mistä seuraava työpaikka löytyy.

Kuten aiemmassa blogissakin mainitsemme, keskivertoihminen vaihtaa työpaikkaa keskimäärin 12 kertaa uransa aikana ja kaikki näistä vaihdoista eivät aina ole vapaaehtoisia. Todella usea menettää työpaikan jossain vaiheessa uraa, ja ihmiset haluavat auttaa. Et siis ole yksin!

Lähde rohkeasti kokeilemaan erilaisia tapoja löytää piilossa olevia työpaikkoja, et menetä siinä mitään. Tsemppiä (piilo)työnhakuun!


Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä