Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Lifeworks logo.

MPS Lifeworks

/ 7.8.2019

Tägit: Piilotyöpaikat, Työnhaku

Mikä ihmeen piilotyöpaikka?

Piilotyöpaikka on työmahdollisuus, johon ei ole ehditty tai aiotakaan hakea henkilöä julkisen haun kautta. Useissa yrityksissä työpaikka täytetään, mikäli sopiva henkilö on lähestynyt yritystä oikealla hetkellä. Piilotyöpaikkoja syntyy esimerkiksi henkilöstömuutoksista; kun joku irtisanoutuu, jää vanhempainvapaalle, saa ylennyksen tai muuttaa uudelle paikkakunnalle. Yritys voi myös kasvaa nopeasti, siellä voi alkaa iso kehitysprojekti tai yritys saa suuren tilauksen.

Piilotyöpaikat ja niiden löytäminen voi olla monelle mysteeri. Avuksi piilotyöpaikkojen etsimiseen ja lähestymiseen koostimme 10 neuvoa. Tässä kaksiosaisen juttusarjan ensimmäinen osa, jossa avaamme viisi ensimmäistä piilotyöpaikkaneuvoa. Lifeworks Insider-palvelusta löydät myös 6-vaiheisen oppaan hakuvaiheista sekä joka viikko tuoreet vinkit yrityksistä, joissa saattaisi olla tarve uusille osaajille.

Mistä ja miten piilotyöpaikkoja voi löytyä?

1. Liity vapaaehtoiseksi toimialajärjestöihin, -liittoihin tai kiinnostavien tapahtumien taustaorganisaatioon – pysyt kärryillä alan trendeistä ja yrityksistä, joissa saattaisi olla rekrytarvetta tulevaisuudessa.

Pidä silmät ja korvat auki, kysele ja verkoistoidu samalla aktiivisesti. Voit hyödyntää kaikkea oppimaasi työnhaun eri vaiheissa ja samalla kasvattaa verkostojasi.

2. Perehdy kasvuyrityksiin, löydä nousevat yritykset ja ota niihin rohkeasti yhteyttä.  Voit tutustua start-upeihin esimerkiksi yrityshautomoiden verkostoitumistilaisuuksien kautta. Katso esim. Aalto Start Up Center, Maria 01, Startup Tampere ja Salon IOT Campus.

Yhteisöt tukevat verkostoitumista ja start-up campusten ja keskusten ympäristöt edistävät eri tahojen yhteistyötä ja auttavat toisiaan menestymään. Ne järjestävät myös paljon erilaisia tapahtumia, joita kannattaa hyödyntää. 

3. Paranna löydettävyyttäsi LinkedInissä. Moni yritys hakee osaajia suorahaulla eli kontaktoimalla suoraan tehtävään sopivia henkilöitä. LinkedIn on suorahaussa tärkeä kanava: laita ”Let recruiters know you are open” -toiminto profiilistasi ON-asentoon.

Muista täydentää profiiliisi myös esimerkiksi nykyinen tai toivottu sijaintisi, työkokemus, taidot (skills) sekä tehtävänimikkeet, joista kannattaa mahdollisuuksien mukaan käyttää englanninkielisiä käännöksiä. Näin rekrytoijat löytävät sinut helpommin ja kohdennetummin. 

4. Lähetä sähköpostia tai LinkedIn-viesti tuttavillesi, jossa kerrot minkälaista positiota etsit ja mistä yrityksistä olet kiinnostunut. Kysy samalla, tunteeko tuttavasi jonkun yrityksen tai henkilön, johon sinun kannattaisi olla yhteydessä.

Verkostoidu myös suoraan sinua kiinnostavien henkilöiden sekä oman alasi osaajien kanssa lähettämällä myös heille henkilökohtainen viesti verkostoitumiskutsun yhteydessä. Voit kertoa olevasi kiinnostunut heidän tuottamastaan sisällöstä ja kertoa mielenkiinnostasi esimerkiksi uusia mahdollisuuksia kohtaan. 

5. Älä unohda avointa hakemusta! Kiireisessä organisaatiossa ei välttämättä ehditä käynnistää rekrytointia, vaikka tarve osaajalle olisi kova. Tarve palkata voi syntyä kiinnostavan hakemuksen myötä.

Rekrytoinnissa ajoitus on todella tärkeä tekijä, ja avoimen hakemuksen lähettäminen oikealla hetkellä voi poikia uusia mahdollisuuksia, tai ainakin jättää rekrytoijalle ajatuksen kytemään.

Muista myös: Kun etsit uutta työtä, hae saman aikaisesti sekä omaa osaamistasi vastaavia avoimia paikkoja että myös piilotyöpaikkoja. Molemmat työnhakutavat vaativat sinnikkyyttä, aktiivisuutta ja jokaisen yhteydenoton räätälöintiä. Kun kontaktoit yrityksiä, tuo aina vahvasti esille motivaatiosi kyseistä yritystä kohtaan sekä se miten voisit auttaa yritystä omalla osaamisellasi.


 

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä