Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Linda Neiglick Head of Operations & Customer Experience

Linda Neiglick

Head of Operations and Customer Experience, MPS Lifeworks / 17.9.2020

Tägit: Itsensä kehittäminen, Itsetuntemus, Työnhaku, Urajohtaminen

Kirjoitin aiemmin luovuudesta ja itsetuntemuksesta sekä niiden merkityksestä oman työn ja uran kehittämisessä.

Omaan Tulevaisuuden työelämätaidot TOP 3 -listaan nostan myös resilienssin 

RESILIENSSI on TTL:n mukaan joustavuutta, soveltamista ja ennakointia. Sitä ainakin omat työpäiväni ovat täynnä ja ymmärtääkseni aika harvoin muillakaan asiantuntijatyötä tekevillä työpäivät menisivät ihan tarkasti suunnitelmien mukaan. 

MONI joutuu työssään soveltamaan ja joustamaan – ilman näitä taitoja ongelmat harvemmin ratkeavat tai uusia ideoita syntyy. Resilienssi (engresilience) on suomennettu myös muutosjoustavuudeksi. Se kuvaa mielestäni aika hyvin sitä toimintatapaa, joka resilientiltä henkilöltä löytyy.  

Miten resilienssi näkyy työssä?

RESILIENTTI työntekijä, tiimi tai työyhteisö on todennäköisesti selvinnyt tästä koronavuodesta paremmin kuin tiimi, jossa muutosjoustavuus ei ole arkipäiväistä. Deloitte tutki ja huomasi, että resilientit johtajat auttavat työyhteisöä suuntaamaan katseen ja tekemisen huomiseen ”from today to tomorrow”. Resilientti työyhteisö ei todennäköisesti myöskään palaa koronan jälkeen tilaan, jossa yritys oli ennen kriisiä.

MUUTOSJOUSTAVANA ja sopeutuvana yritys on onnistunut luomaan uusia – jopa entistä parempia – keinoja päästä vaikeasta tilanteesta eteenpäin. Vähemmän resilientti tiimi tai työntekijä on todennäköisemmin lamaantunut jo keväällä ja vasta nyt yrittää kerätä voimia ja ratkaisuja tähän uuteen korona-aikaan.    

Mitä hyötyä resilienssistä on työnhaussa?

ON havaittu, että resilientit ihmiset ovat optimistisia. Työnhaussa optimismilla ja sinnikkyydellä on äärettömän tärkeä rooli – etenkin mitä pidempään työnhaku kestää. Jos uskot itseesi ja osaamisesi ja jaksat kehittää työnhakutaitojasi myös niiden ikävien ”et pääsyt jatkoon tällä kertaa” -vastausten jälkeen, olet vahvemmilla kuin he, jotka lannistuvat ensimmäisistä torjunnoista.

SE, miten nopeasti palaudut negatiivisista tunnetiloista ja saat kasattua taas itseluottamuksesi, auttaa menestymään työnhaussa. Uusien kontaktien luominen sekä työnhaun keinovalikon laajentaminen vaativat sinulta sekä uskoa omiin kykyihisi että myös voimia jatkaa pettymysten jälkeen. 

Voiko sitä kehittää?

RESILIENSSI on osin synnynnäistä, mutta sitä voi onneksi myös kehittää. Vastoinkäymiset ja niiden selättäminen toki kasvattavat resilienssiä.  Ja aina kun vahvistat fyysistä ja henkistä suorituskykyäsi, parannat myös muutosjoustavuustaitojasi. Ei muuta kun treenaamaan!

Lisää tietoa resilienssistä löydät mm. positiivisen psykologian artikkeleista sekä Työterveyslaitoksen sivuilta.


Pääset lukemaan Tulevaisuuden työelämätaidot -blogisarjan kaksi ensimmäistä osaa:

Osa 1: Miten luovasti kehität omaa uraasi?
Osa 2: Itsetuntemuksen avulla etenet urallasi

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä