Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Lifeworks logo.

Lifeworks

/ 11.5.2023

Tägit: Työnhaku, Urajohtaminen

Olemme Lifeworksissa päässeet seuraamaan asiantuntijoiden ja johtajien uraan liittyviä suunnitelmia, haasteita ja toiveita jo viiden vuoden ajan. Tämän vuoden ura- ja työelämätutkimuksen tuloksia julkaisemme useassa osassa. Poimi tästä talteen uralla etenemisen keinoja, jotta olet itse kuskin paikalla urasi seuraavassa risteyskohdassa.

Nykyinen uratilanne ei tyydytä

Kysyimme, miltä tämän hetkinen uratilanne vaikuttaa ja saimme kuulla, että vain 4 % vastaajista on tyytyväisiä nykyiseen tilanteeseen.

Vastaajista

Vastaajista tällä hetkellä lähes joka neljäs on työtön tällä hetkellä ja 66 % on työsuhteessa. Koska yli puolet vastaajista kertoi olevansa työnhaussa, kiinnostaa työpaikan tai alan vaihto siis monia muitakin kuin työsuhdetta vailla olevia juuri nyt.

Avoimissa kommenteissa selvisi, että muutosta tilanteeseen kaivataan esimerkiksi seuraavista syistä: kokemus urajumista tai uran risteyskohdasta, oman alan turbulenssi ja epäselvä tulevaisuus, yrityksen ja oman arvomaailman ristiriita, haasteiden puuttuminen nykytyössä, työ ei motivoi tai tunnu merkityksellisestä, ei ole etenemismahdollisuuksia tai omaa osaamista ei arvosteta.

Oman uran edistämisen keinot

Urasuunnittelua tekee jo moni – 68 % vastaajista kertoi suunnitelleensa uraansa ja sitä, mitä haluaisi tehdä seuraavaksi. Kysyimme myös, mitä keinoja uralla etenemiseen käytetään ja vastauksissa korostuivat nämä:

Joka kolmas vastaaja sanoi, ettei ole suunnitellut uraansa tai sitä, mitä haluaa tehdä seuraavaksi.

Jos et itse vielä ole tehnyt urasuunnittelua, mieti mikä yllämainituista keinoista voisi olla kokeilemisen arvoinen. Voisitko kehittyä nykyisessä työssä uusien vastuiden kautta? Oletko harkinnut henkilökohtaista uravalmentajaa? Tai aloittaa hiljaisen työnhaun?


Kun haluat suunnitella oman urasi seuraavan askeleen, ota Lifeworks-palvelut tueksi: 

➡️ Kokeile maksutta Onnistujan urapalvelua
🤝🏻 Tutustu Uralla eteenpäin -valmennukseen


Lifeworks ura- ja työelämätutkimus toteutettiin verkkokyselynä huhtikuussa 2023. Vastaajia oli 316, joista 34 % oli johtajia tai esihenkilöitä, 37 % asiantuntijoita ja 14 % toimihenkilöitä. Loput vastaajat olivat opiskelijoita, yrittäjiä tai vailla työsuhdetta. Vastaajista 82 % oli korkeakoulutettuja. Vastaajista 67 % oli naisia ja 32 % miehiä. 

Lue lisää tutkimuksen löydöksistä ⬇️

🔎 Tutkimus: Kolme estettä osaamisen kehittämiselle
🔎 Tutkimus: Kun työnantaja ei tue urakehityksessä, alkaa työnhaku kiinnostamaan

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä