Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Lifeworks logo.

Lifeworks

/ 2.6.2022

Tägit: Työnhaku

Tutkimuksen mukaan perinteisiä työnhakukanavia käytetään eniten työnhaussa, sillä suurin osa hakijoista seuraa työpaikkailmoituksia ja käyttää hakuvahteja löytääkseen paikan. Myös yli puolet hyödyntää omia verkostojaan kiinnostavan paikan nappaamiseen, mutta uuden työn voi kuitenkin saada muutakin kautta.

Katso alta muut kanavat, joita alle 40 % hakijoista hyödyntää työnhaussa. 

Sosiaalinen media 35%

Somesta on moneksi työnhaussa, sillä siellä yritykset viestivät avoimista työpaikoistaan, ja sinne verkostosi vinkkaavat uusien työkaverien etsinnästä.

Suosittelemme, että laitat kiinnostavat yritykset somessa seurantaan, ja pidät silmät auki omissa verkostoissasi. Voit myös itse ilmoittaa LinkedInissa etsiväsi uutta työtä, tai voit seurata Facebookin työnhakuryhmiä, joissa käyttäjät jakavat työpaikkailmoituksia ja saattavat jopa vinkata piilotyöpaikoista. 

Ota LinkedIn Jobs seurantaan! Pysyt kärryillä avoimista työpaikoista, ja pääset samalla helposti tutustumaan yritykseen ja sen työntekijöihin. 

Avoin hakemus 31 %

Avoimen hakemuksen laittaminen on hyvä keino osoittaa motivaatiota, sillä kerrot oma-aloitteisesti kiinnostuksestasi työskennellä yrityksessä.

Tutustu sinua kiinnostavaan työnantajaan ja laita avoin hakemus, jossa kerrot mitä juuri sinä toisit kyseiseen yritykseen, ja miksi olet kiinnostunut työskentelemään yrityksessä. Vaikkei työpaikkaa löytyisikään yrityksestä sinulle heti, voit tulla huomioiduksi seuraavassa rekrytoinnissa. 

Psst, kurkkaa piilotyöpaikat!

Yhteydenotto suorahakuyritykseen 27 %

Suorahakuyritykset etsivät asiakasyrityksilleen osaajia suorahakujen kautta ilman työpaikkailmoituksia, ja hyödyntävät omia portaalejaan sopivien osaajien löytämiseen.

Liittymällä portaaliin voit tallentaa omat yhteystietosi, CV:si ja hakemuksesi ja tulet huomioiduksi suorahauissa. Suorahakutiimi on sinuun yhteydessä, kun osaamisesi kohtaa asiakasyrityksen tarpeet. 

Liity MPS:n Talent Communityyn ja olet mukana suorahauissa! 

Ura- tai työnhakuvalmennus 20 % 

Uravalmennus on oiva apua työnhakuun silloin, kun et pääse rekrytoinneissa haastatteluihin, tai kaipaat lisää varmuutta työnhakuun. Uravalmennuksessa rakennat itsellesi vahvan ammatti-identiteetin ja haet töitä suunnitelmallisesti.

Uravalmentaja auttaa sinua tunnistamaan sinulle sopivia työpaikkoja ja saat konkreettisia vinkkejä CV:n, työhakemuksen ja LinkedIn-profiilisi päivittämiseen sekä opit hyödyntämään LinkedInia työnhaussa. 

💡 Tiesitkö, että meiltä saa uravalmennusta työnhaun tueksi? Tutustu!

Muista myös takuuvarmat työpaikkasivustot: 


Lähde: MPS People Analytics Ammattilaisten työnhakututkimus -raportti 2021 


Kirjoittaja: Jonna Hämäläinen

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä