Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Linda Neiglick Head of Operations & Customer Experience

Linda Neiglick

Head of Operations & Customer Experience / 28.10.2021

Tägit: Itsensä kehittäminen, Itsetuntemus, Urajohtaminen

Mikä on uralla kaikkein vaikeinta?

Aloittaminen.

Yllättävän monelle oman uran johtamisessa ja edistämisessä kaikkein vaikeinta on aloittaminen. Urapohdinnan aloittaminen. Työnhaun aloittaminen. Linkkari-postauksen aloittaminen. Minkä tahansa omaa uraa koskevan asian aloittaminen.

Kun olemme kysyneet, miksi se aloittaminen on niin vaikeaa, niin moni sanoo, että ei ole aikaa. Tai että ei vaan tiedä, mistä lähteä liikkeelle. Oma ura voi tuntua joltain abstraktilta leijuvalta pilveltä, josta ei millään saa otetta. Ja siksi oman uran johtamista ei tule edes aloitettua.

Jos kuulosta tutulta, testaa voisiko näistä olla apua:

1. Merkkaa aloitushetki kalenteriin

Vaikka kuinka kiireinen olisit, niin sinulla on kyllä aikaa. Löydät sitä ihan sieltä omasta kalenterista. Kun tutkit sitä oikein kriittisin silmin, varmasti löydät vapaita tunteja. Jos ei nyt lähipäivinä, niin ainakin lähikuukausina.

Kun vapaa hetki kalenterista löytyy, merkkaa sinne tärkeä privaattipalaveri ja lisää agendaksi ”oma ura” . Mieti samalla, mikä olisi hyvä ympäristö palaverille itsesi kanssa. Ehkä lempikahvila tai hiljainen kirjasto, jossa kaikki häiriötekijät on minimoitu?

2. Tunnista esteet ja etene yksi vaihe kerrallaan

Sitten kun aika on varattu, pohdi mitä tarvitset seuraavaksi. Mikä auttaa ja mikä estää sinua kehittämään itseäsi ja uraasi? Jos isoin este oli aika, hyppää takaisin kohtaan yksi.

Mieti sen jälkeen, mitä sinä tarvitset, jotta pääset urallasi eteenpäin? Olisiko se uravalmentaja, joka potkii eteenpäin? Kiinnostavien uusien työnantajien etsiminen? Oman esihenkilön kanssa jutteleminen? Omien vahvuuksien ja osaamisen kiteyttäminen? Sparraaminen ex-kollegan kanssa? Mentorin hankkiminen? Headhuntereiden kontaktointi? Vaihtoehtoja on kymmeniä! Mieti mikä saisi sinut vauhtiin. Käytä kalenteriin varaamasi ura-aika siihen, että listaat eri vaihtoehtoja ja päätät, mitä teet ihan ensimmäiseksi. Ja kun pääset alkuun, huomaat todennäköisesti oman innostuksesi ja mahdollisuuksiesi kasvavan yhtä matkaa.

3. Inspiroidu ohimennen

Jos edelleenkin tunnet olevasi hukassa, hakeudu ura- ja työelämäaiheisten sisältöjen ja ihmisten pariin. Kuuntele podcasteja. Katso webinaareja. Lue tai kuuntele kirjoja.

Juttele sinua kiinnostavien ihmisten kanssa siitä, mitä uutta he haluaisivat oppia seuraavaksi tai mikä heidän työssään on parasta.

Mitä enemmän annat syötteitä itsellesi sitä todennäköisemmin omat tavoitteesi ja seuraavat askeleet alkavat myös hahmottua. Pian saatat myös huomata, että omat ajatuksesi muuttuvat toiminnaksi.

Ja kas, olet aloittanut! 💪

PS. Aloittamisen helpottamiseksi tässä vielä pari linkkiä, niin et keksi enää mitään tekosyitä 😊 Ilmoittaudu Urasummitiin, jossa kuulet 11.11. asiantuntijoiden ja urallaan menestyneiden ura- ja työnhakuvinkit. Kuuntele Uralla eteenpäin -podcastista, miten uramuutos toteutetaan tai unelmaduuni hahmottuu. Tee oma urasuunnitelma Onnistujan urapalvelun avulla, jota voit nyt kokeilla maksutta 2 viikkoa. Hanki uravalmentaja.


Kirjoittaja Linda Neiglick on ollut koko syksyn jatkuvassa aikapulassa eikä ole meinannut löytää aikaa oman uran kehittämiselle. Kunnes mentorointiohjelma ja siihen liittyvät tapaamiset ängettiin kalenteriin. Muutamassa tunnissa uravisioita ja uusia näkökulmia kuitenkin alkoi syntymään. 

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä