Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Anne Malmi

Research Consultant, MPS Executive Search / 30.4.2020

Tägit: Työnhaku, Urajohtaminen

Monessa organisaatiossa työntekijällä on mahdollisuuksia tuunata omaa työtään kiinnostuksen kohteiden ja elämäntilanteen mukaan ja oppia uutta esimerkiksi tehtäväkierron avulla. Mutta joskus työn ja muun elämän tasapaino tai mielenkiintoinen uusi tehtävä löytyvät vain työpaikkaa vaihtamalla.

Kun on aika etsiä uutta, on verkot laitettava vesille. Omien verkostojen hyödyntäminen vauhdittaa työnhakua, mutta kuinka toimia, kun vanha työ vielä jatkuu? Jos et voi avoimesti kertoa olevasi liikkeellä, ota haltuun hiljaisen työnhaun parhaat keinot:

  1. Hiljaisen työnhakijan paras apuri on LinkedIn. Se tarjoaa paljon muutakin kuin yhden paikan lisää, josta etsiä avoimia työpaikkoja. Siellä voit seurata kiinnostavia yrityksiä sekä laajentaa kontaktiverkostoasi mahdollisten tulevien työnantajien suuntaan. Lisäksi LinkedInissä etsitään aktiivisesti osaajia tehtäviin, joista ei julkista ilmoitusta olekaan. Kaiken A ja O on hioa oma profiili kuntoon, jotta löydyt ja näyt. Katso neuvot profiilin optimointiin täältä.
  2. LinkedInissä voit vinkata rekrytoijille etsiväsi uutta ura-askelta ja avata, millaista roolia haet (oman profiilin yläpalkista Add Profile Section > Intro > Looking for Job Opportunities). Antamasi tiedot näkyvät halutessasi vain LinkedIn-rekrytoijaprofiilin haltijoille. LinkedIn pyrkii rajaamaan näkymän ulkopuolelle ne rekrytoijatilit, jotka mahdollisesti ovat nykyisillä kollegoillasi.
  3. Rekrytointiyrityksiin voit olla yhteydessä luottamuksellisesti (ks. esimerkiksi Duunitorin listaus suorahakuyrityksistä tästä.). Kerro mihin tähtäät ja millä taustalla, se saattaa hyvinkin poikia toivotunlaisen yhteydenoton. Eritoten jos on jokin alasi tai osaamisalueesi työtehtäviin erikoistunut rekrytoija, esittäytyminen voi hyvinkin olla vaivan väärti. Jos haluat vaihtaa urasi suuntaa, mieti ja sanoita se osaaminen ja kokemus, joka kantaa sekä kiinnostaa työnantajaa uudenlaisissakin tehtävissä.

Lopuksi: Työnhaku käy työstä! Kun harjoitat sitä työn ohessa, panosta fiksuun aikataulutukseen. Voit lukea siitä lisää aiemmasta blogistamme.


Anne Malmi toimii MPS:n suorahaussa research-konsulttina. Hän etsii sopivia ehdokkaita erilaisiin johto- ja asiantuntijatehtäviin eri tietolähteitä, mm. LinkedIniä hyödyntäen. 


Jos haluat henkilökohtaista sparrausta mm. LinkedIn-profiilin tai CV.n kunnostamiseen, Anne ja muut asiantuntijamme tarjoavat  LinkedIn- ja CV-sparrausta. Lue lisää tästä.

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä