Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Mitä uravalmennuksissa oikein tapahtuu? Entä mihin tilanteeseen uravalmennuksesta on apua? Ja saako jokainen uravalmennuksen avulla uuden työpaikan? 

Uravalmennus: Ennen ensimmäistä tapaamista

Kun asiakas ostaa meiltä uravalmennuksen, hän vastaa tarvekyselyyn, jossa hän kertoo itsestään ja toiveistaan ja mitä hän odottaa uravalmennukselta. Tyypillisesti asiakkaat kertovat kaipaavansa lisää itseluottamusta, uusia näkökulmia omalle uralle tai rohkeutta siirtyä eteenpäin. Osa haluaa vahvistaa itsetuntemustaan ja kirkastaa omat vahvuutensa. Myös työnhakuun kaivataan ammattilaisen vinkkejä – erityisesti: miten erottautua muista työnhaussa, miten hakea töitä tehokkaasti tai miten saada uutta innostusta uuden työn etsimiseen ja löytämiseen. 

Kun toiveet ovat selvillä, ehdotamme asiakkaalle laajasta valmentajaverkostostamme hänen tavoitteisiinsa parhaiten sopivaa uravalmentajaa.

Ennen ensimmäistä tapaamista valmennettava pääsee vielä tekemään erilaisia itsearviointeja omaan toimintatyyliin, vahvuuksiin ja uramotiiveihin liittyen.

Moni valmennettava oppii itsestään paljon, kun hän saa ammattilaisen avulla tulkinnan omista vahvuuksistaan ja uramotiiveistaan.

Valmentaja perehtyy asiakkaan tilanteeseen, toiveisiin ja toimintatyyliin ennen ensimmäistä tapaamista, joten valmennus pääsee vauhdikkaasti käyntiin, kun yhteinen tahtotila on selvillä.  

Uravalmennus: Tapaamiset ja välitehtävät

Uravalmentajat hyödyntävät valmennuksessa erilaisia keinoja ja työkaluja – lähestyminen riippuu asiakkaan toiveista ja tarpeista sekä valmentajan omista taustoista. Osa valmentajista on sertifioituja coacheja, jolloin he voivat hyödyntää uravalmennuksessa coaching-metodia.

Coaching auttaa fokusoimaan ajattelua ja toimintaa, saavuttamaan tavoitteita sekä suunnittelemaan toimintastrategioita. Sen avulla saadaan aikaan punnittuja päätöksiä, reflektoivaa oppimista ja syvällistä kehitystä.”* 

Halutessaan valmennettava saa myös neuvoja ja sparrausta työnhakuun tai uravalintoihin liittyen. Tällöin rekrytointikokemusta omaava uravalmentaja voi kertoa esimerkiksi, mitä osaamisia tietyillä aloilla painotetaan tai mihin asioihin rekrytoija yleensä kiinnittää huomiota.  

“Kolmen tapaamisen ”Uralla eteenpäin” -valmennukseen kuuluu itsearviointien lisäksi usein myös välitehtäviä, jotka auttavat asiakasta uratavoitteen saavuttamisessa.”

Tehtävät voivat liittyä esimerkiksi oman osaamisen sanoittamiseen, ihannetyön kriteereihin tai omien onnistumisten ja saavutusten listaamiseen. Jokaisella valmentajalla on käytössään paljon erilaisia tehtäviä, joista hän valitsee asiakkaalleen sopivimmat.  

Uravalmennus: Mitä tapahtuu valmennuksen jälkeen?

Lifeworks-asiakkaat ovat kertoneet saaneensa uravalmennuksesta esimerkiksi: 

**Uusi työ ei välttämättä ole jokaisen uravalmennuksen tavoitteena, mutta osa asiakkaistamme on onnistunut nappaamaan uuden työn jo uravalmennuksen aikana ja vielä useampi pian valmennuksen jälkeen. 

Lue lisää Lifeworksin uravalmennuksista asiantuntijoille ja johtajille


Lifeworks-uravalmentajina toimii MPS:n rekrytoinnin ja ihmisen työkäyttäytymisen asiantuntijoita sekä freelancer-valmentajia. Valmentajissa on psykologeja, rekrytointikonsultteja, sertifioituja business coacheja, uraohjaajia sekä eri alojen ammattilaisia, joita kaikkia yhdistää halu auttaa ihmisiä uralla eteenpäin.  

*Lähde: Coaching-yhdistys: Mitä coaching on?

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä