Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Suvi Poikela

Career Coordinator / 28.11.2019

Tägit: Itsetuntemus, Palautuminen

LIFEWORKSIN marraskuun teema on ollut balanssi ja lähes kuukauden ajan aihetta pyöriteltyäni aloin pohtia sitä oman elämäni näkökulmasta. Ajattelin, että tasapaino on kyllä minun elämästäni hyvin kaukana. Vapaata iltaa kotona ei ole ollut kahteen viikkoon, viikonloput on vietetty reissussa ja eilen huomasin, että en ole tiskannut viikkoon – kun ei ole tullut syötyä kotona. Salillakin kävin viimeksi kaksi viikkoa sitten. Mutta ehkä oma balanssini on sitten vähän erilaista? 

VAIKKA balanssia hehkutetaan ja siihen pitäisi kai pyrkiä, tasapaino ei ainakaan minulle ole tavoiteltava tai onnellisuutta tuova tila. Elämänvaiheet aaltoilevat ja itseensä panostamiseen käytetty aika vaihtelee kausittain. Balanssiin ei siis välttämättä tarvitse panostaa ihan jatkuvasti.

Olen ainakin itse huomannut selviäväni vallan mainiosti, vaikka en meditoisi viittä minuuttia ennen nukkumaanmenoa tai tulisikin juuri se parin viikon tauko aktiivisesta liikunnasta.   

JOS sinulla on vaiheita, jolloin teet järkyttävästi töitä, et ehdi käydä kotona kuin nukkumassa tai perheen kiireiltä panostaa ollenkaan itseesi, tai vastavuoroisesti makaat monta iltaa sohvalla Netflixin parissa, se on ihan ok. Kunhan ne jaksot eivät veny muutamaa viikkoa pidemmäksi ajaksi.  

USKON täysin siihen, että työpäivän tauottaminen, säännölliset välipalat ja työmatkapyöräileminen olisivat minulle hyväksi. Joutuisin kuitenkin tekemään liian paljon töitä päivittäin näitä asioita miettimällä, puhumattakaan niiden käytännön toteutuksesta.  

KUTEN tavallista, moneen asiaan jämähtää ja minusta olisi kiva jämähtää esimerkiksi lukemaan kirjaa ja rauhoittumaan joka päivä ennen nukkumaanmenoa. Monta kertaa olen sitä yrittänyt onnistumatta – ehkä se ei vaan ole minulle luontevaa. Myös epätasapainoinen balanssi voi kuitenkin tehdä onnelliseksi ja olla tuottavaa. 

VAIKKA paahdan tällä hetkellä aika täysillä eteenpäin, ymmärrän toki myös palautumisen merkityksen. Täysillä ei voi painaa liian montaa viikkoa putkeen. Lohduttaudun kuitenkin sillä, että kiirettä ja rutiinien puutetta aiheuttaa tämä vuodenaika. Onnistuuko joku muka viettämään loppuvuotta jotenkin tasapainoisesti?

MINULLE balanssia eivät siis ole säännöllinen unirytmi, meditaatio tai terveellinen kasvisruokavalio. Minulle balanssia tuovat erilaiset elämänvaiheet, suurimmaksi osaksi ihan hyvät yöunet sekä herkuttelu ja terveellinen ruokavalio hyvässä suhteessa. Tasapainoa elämääni tuo myös se, että tässä kiireen keskellä mietin kuinka monta kirjaa roudaan jouluksi Lappiin ja visioin lukevani niitä välipäivinä kyllästymiseen saakka. 


Blogin kirjoittaja Suvi Poikela nauttii suhteellisen balanssittomasta elämästään, pyrkien kuitenkin jatkuvasti tekemään pieniä parannuksia palautuakseen vauhdikkaasta arjesta.

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä