Mitä on Lifeworksin uracoachaus?

Coachaus on tukemista, ohjaamista ja potentiaalia vapauttavaa rohkaisua ja sen keskipisteenä olet sinä ja sinun tilanteesi. Se on tavoitteellista ja perustuu coachin ammattiosaamiseen. Saat coachin täyden huomion, eikä hän jaa omia kokemuksiaan, elleivät ne varta vasten palvele sinun tilannettasi.

Lifeworksin uracoachauksessa saat oikeaoppisen coachauksen lisäksi uracoachisi, eli rekrytoinnin ammattilaisen konkreettisia vinkkejä ja neuvoja avuksi esimerkiksi työnhakuun. Uracoachaus keskittyy kuitenkin työelämän mahdollisuuksiin pidemmällä tähtäimellä ja siinä painottuu työ- tai uratilanteesi sekä työkäyttäytymisesi syvällinen analysointi.

Lähestymistavat vaihtelevat sen mukaan, mitkä ovat sinun suurimmat haasteet urallasi. Yleisesti ottaen voit odottaa ajatuksia herättäviä kysymyksiä, erilaisia tehtäviä, konkreettisia työkaluja sekä suoraa palautetta. On hyvä muistaa, että mitä valmistautuneempana tulet uracoachaukseen, sitä enemmän saat sessioista irti. Ole myös valmis tekemään erilaisia kotitehtäviä uracoachauksen jälkeen.

Lifeworksin uracoachausprosessiin sisältyy halutessasi itsearviointiin pohjautuvia ja henkilöarvioinneissakin käytettäviä työkäyttäytymis- ja persoonallisuustehtäviä, joiden tuella saat uudenlaisia näkökulmia omien kompetenssiesi ja vahvuuksiesi hahmottamiseen. Osaava uracoach tulkitsee tehtävien tulokset sinulle nykyhetkeä ja tulevaa peilaten.

Uracoachillasi on vahva asiantuntemus ammatillisen kasvun ja kehittämisen metodeista, henkilöarvioinneista, osaamispotentiaalin hyödyntämisestä, rekrytoinnista ja työelämän laaja-alaisesta tuntemuksesta. Taustaasi, kokemuksiasi ja uratoiveitasi käsitellään laajemmin, ja tavoitteena ei välttämättä ole vain seuraavan työpaikan hankkimiseksi, vaan kokonaisvaltainen urajohtaminen.

Mihin tilanteisiin uravalmennus sopii?

Uravalmennus auttaa sinua esimerkiksi seuraavissa tilanteissa: 

 • et tiedä mitä haluaisit tehdä työksesi
 • olet jumissa nykyisessä työssäsi ja tunnistat kaipaavasi jotain uutta, mutta et tiedä mitä
 • et tunnista osaamistasi ja vahvuuksiasi tai osaa pukea niitä sanoiksi
 • työmotivaatiosi on hukassa ja työsi ei enää innosta
 • haluaisit hahmottaa seuraavaa askelta urallasi
 • et hahmota, mihin urapolkusi voisi seuraavaksi johtaa omalla taustallasi ja osaamisellasi
 • kaipaat apua työsi johtamiseen.

Uravalmennus hyödyttää sinua eniten silloin, kun haluat edistää työelämääsi eteenpäin eri tavoin. Jos olet kovin uuvuksissa, tai kyseessä on esimerkikisi akuutti ongelma työpaikalla, parempi vaihtoehto voi olla terveydenhuollon palvelut tai työnohjaus.

Mitä voit saavuttaa uravalmennuksen avulla?

Tavoitteistasi riippuen,  uravalmennusprosessin jälkeen:

 • uskot itseesi ja osaamiseesi ja luotat tulevaan
 • sinulla on enemmän itsevarmuutta, tunnistat osaamisesi ja vahvuutesi ja osaat kertoa niistä
 • tiedät raamit unelmatyöllesi
 • tunnistat arvosi ja tiedät, miten haluat toteuttaa niitä työssä ja elämässä yleensä
 • sinulla on hissipuhe, jonka esität mielelläsi
 • osaat etsiä töitä aktiivisesti ja monipuolisesti eri kanavia hyödyntäen
 • CV:si ja hakemuksesi ovat priimakunnossa
 • tiedät miten haluat tulla esille somessa työnhakijana
 • osaat valmistautua työ- ja videohaastatteluun ja olet itsevarma niiden suhteen
 • olet saanut purettua irtisanomisen tai nykyisen työpaikan tuomia ikäviä tunteita.

Uravalmennus käytännössä

Uravalmentaja starttaa keskustelunne, ohjaa sitä dialogisesti ja huomioi valmiutesi uravalmennukseen. Voit siis huoletta antaa ohjat ammattilaiselle. Kaikki sinun ja valmentajasi välillä käydyt keskustelut säilyvät luottamuksellisina. Voit siis kertoa tilanteesi taustalla olevista asioista täysin luottamuksellisesti.

Tavoitteeseesi pääseminen vaatii myös sinulta itseltäsi sitoutumista ja aktiivista työskentelyä kohti asettamaasi tavoitetta. Valmentajasi tehtävä on tukea ja sparrata sinua. Vaikka uravalmentajamme ovat myös rekrytoinnin ammattilaisia, ei tapaamiseen kuitenkaan liity työpaikan välittäminen. Jotta valmentajan riippumattomuus rekrytoijana säilyy, hänellä ei ole mahdollisuutta toimia rekrytoijana toimeksiannossa, jossa olet itse mukana. Hän voi kyllä tarvittaessa vinkata avoimista paikoista tai yrityksistä, jotka voisivat sinulle sopia. Uravalmentajasi on kokenut työurien osaaja, mutta hänelläkään ei aina ole valmiita vastauksia esimerkiksi työuralla tehtävien päätösten suhteen. Tällöin hän ohjaa sinua oivaltamaan itse asioita kysymysten avulla.

Lifeworksin uravalmentajilla on erittäin monipuolista ammatillista osaamista ja erilaisia koulutustaustoja, mikä takaa sen, että voimme suositella asiakkaillemme juuri heidän tilanteeseensa sopivaa uracoachia. Käytössämme on lähes 40 rekrytoinnin ammattilaista, joista 10 on koulutukseltaan psykologeja ja 8 on ACC-sertifioituja business coacheja. Voit lukea uracoacheistamme lisää täältä ja business coach sertifioiduista (BCI) ylimmän johdon Executive Career Coacheistamme täältä.

Miten Lifeworksin uracoachausprosessi etenee?

 1. Tehtyäsi ostoksen verkkokaupassamme, saat sähköpostiisi vahvistuksen ostosta sekä linkin tarvekyselyymme.
 2. Kerro meille tarvekyselyssä toiveesi ja tarpeesi uracoachauksen suhteen. Täytä lomake mahdollisimman tarkasti. Voit myös kertoa toiveesi uracoachin suhteen.
 3. Ehdotamme sinulle tarpeisiisi ja aikatauluusi sopivaa uracoachia sekä ensimmäistä tapaamisaikaa sähköpostitse.
 4. Vahvistamme ensimmäisen tapaamisajankohdan ja lähetämme sinulle sähköpostitse tarkemmat ohjeet uracoachaukseen liittyen.
 5. Uracoachausmatkasi alkaa ensimmäisen tapaamisen myötä, livenä tai etänä.

SUOSITUIN URAVALMENNUSPALVELUMME ON asiantuntijoille suunnattu Uralla eteenpäin, jossa edistät kolmen tapaamisen aikana uraasi haluamaasi suuntaan ja rakennat itsellesi vahvan ammatti-identiteetin.

YLIMMÄLLE JOHDOLLE SUOSITTELEMME Executive Career Coachausta, jossa autamme sinua peilaamaan aiempaa kokemustasi sekä omia kykyjäsi, kun etsit uusia mahdollisuuksia tai haluat kehittyä johtajana.