Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Suvi Poikela

Growth Specialist, MPS Lifeworks / 19.8.2021

Tägit: Itsensä kehittäminen, Osaaminen, Urajohtaminen

SYKSY tulla tuivertaa ja innokkuutta sekä energiaa löytyisi jotain uutta varten. Mitä se voisi sitten olla? Opiskelua, uusi taito tai harrastus tai olemassa olevan osaamisen kehittämistä?

OLEN itse huomannut taas kaipaavani jotain uutta ja virkistävää syksyksi. Mielellään vielä jotain sellaista, jossa opin uutta ja joka hyödyttää minua tulevaisuudessa. Listailin muutamia potentiaalisia vaihtoehtoja uuden oppimiseen ja itsensä kehittämiseen. Toivottavasti ne ovat hyödyksi myös muille uuden etsijöille.

Vinkkejä opintoihin

Ensimmäinen ajatukseni oli opiskelu. Oma valintani opiskelun suhteen olisi avoin yliopisto, jossa voisin matalalla kynnyksellä kokeilla miltä opiskelu ja taas hetken tauon jälkeen tuntuu.

Viime keväänä kävin maksuttoman digimarkkinoinnin AMKoodari -kokonaisuuden verkossa, josta ei muodostunut tutkintoa, mutta jäi paljon oppeja käteen. Opiskelua voi tosiaan tehdä kokonaan verkkokurssien muodossa ja sehän on jo ihan arkipäivää. Suomalaiset korkeakoulut tarjoavat maksutta avoimia verkkokursseja, eli MOOCeja (esim. Helsingin yliopisto, Itä-Suomen yliopisto, Turun yliopisto, Aalto-yliopisto ja LAB). Lisäksi verkkokursseja tarjoavat ulkomaiset toimijat, kuten Googlen Digital Garage, HubSpot Academy ja Shaw Academy. Lisäksi löytyy muita ulkomaisia tarjoajia, jotka kokoavat ulkomaisten korkeakoulujen kursseja yhteen, kuten EdX, Coursera, Udacity, FutureLearn ja Open Education Consortium.

Miten olisi mentorointi?

Uusien tuulien etsijälle yksi vaihtoehto on myös aktorina tai mentorina toimiminen. Useat tahot järjestävät mentorointiohjelmia, mutta mikset pyytäisi itsellesi mentoria ilman järjestettyä ohjelmaa? Se toki vaatii sinulta hieman enemmän työtä ja pitkäjänteisyyttä. Löysin HBR:n artikkelista myös hyvän ”mentorikartan” mentoreiden etsimiseen. Voit pohtia kartan avulla mistä aiheesta kaipasit sparrausta sekä miettiä teeman ympärille sopivia ihmisiä mentoroimaan sinua.

Kirjoista ja artikkeleista uutta oppia

Voit myös ottaa tavoitteeksi lukea enemmän kirjoja tai artikkeleita. Tilaa esimerkiksi sinua kiinnostava lehti ja pääset oppimaan uutta sen kautta. Tai ota tavoitteeksi lukea x määrä kirjoja vuoden loppuun mennessä.

Voisitko jopa perustaa kirjakerhon? Itselläni on neljän ystävän kanssa kirjakerho (joka on nyt ollut tauolla kesän ajan) ja odotan innolla, että pääsemme sopimaan seuraavan luettavan kirjan. Lukemiseen käytetään pari viikkoa ja sitten käsittelemme yhdessä kirjaa, jokainen omasta näkökulmastaan. Se tuo uutta näkökulmaa ja opin paljon myös kirjakerhon myötä.

Motivoiva valmennusohjelma

Yksi vaihtoehto on myös aloittaa valmennusohjelma ja siihen tarjoamme esimerkiksi Lifeworksin ja Hintsan yhteistä ura- ja hyvinvointivalmennusta. Neljän kuukauden mittainen ohjelma sisältää sovittuja ryhmä- sekä yksilötapaamisia valmentajien kanssa. Kun olet mukana ohjelmassa, tulee tapaamisiin mentyä ja homma etenee vähän kuin itsestään.

SIINÄPÄ omat ideani uuden oppimiseen. Tässä vaiheessa vuotta on hyvä tarkastella miltä tuleva syksy näyttää ja millaisia asioita se voisi sisältää.


Blogin kirjoittaja Suvi Poikela intoilee uuden oppimisesta, mutta tuskailee usein liian monien vaihtoehtojen kanssa. 

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä