Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Suvi Poikela

Career Coordinator / 3.9.2019

Tägit: Itsensä kehittäminen, Itsetuntemus, Osaaminen, Työn tuunaaminen, Urajohtaminen

 

”Itsensä kehittäminen on asioista ja peloista irti päästämistä.”

”Harjoittele olemaan se ihminen, joka todella olet.”

”Harjoittele tulemaan sellaiseksi, joka todella haluat olla.” 

Itsensä kehittäminen voi usein tulla esiin utopistisina lauseina ja jää kaipaamaan sitä todellista konkretiaa. Mitä ne konkreettiset itsensä kehittämisen tavat sitten ovat? Kokosin kolme vinkkiä, joihin ryhtyminen vaatii vain sen vaikeimman askeleen – aloittamisen.

1. Lähde mukaan mentorointiohjelmaan – aktorina tai mentorina

Mentoriohjelmassa mentori ja aktori tapaavat useita kertoja pidemmän aikajakson aikana, päämääränään aktorin tavoitteiden saavuttaminen. Aktorin tavoite voi olla esimerkiksi työpaikan löytäminen tai oman suunnan kirkastaminen. Mentorointia tarjoavat monet tahot, mutta yksi tunnetuimmista ja suosituimmista on varmaankin Suomen Mentorit. Lue täältä esimerkkinä viisi asiaa, jotka mentorina toiminut on mentoroinnista saanut.

Itsellesi sopivan ohjelman löytämiseksi tarkista Suomen Mentorien lisäksi esimerkiksi oman ammattiliittosi tarjoamat palvelut. Tsekkaa myös MPS:n Cross Company mentorointiohjelma, jonka hakuaika on juuri nyt käynnissä ja päättyy lokakuun alussa. Monet korkeakoulut tarjoavat niin ikään mentorointiohjelmia.

 2. Osallistu kursseille

No tottakai, kursseilla voi kehittää itseään. Mutta olivat kurssit sitten verkkokursseja tai livenä järjestettäviä sessioita, saa niistä usein huomattavan paljon irti. Monipuolista ja suomenkielistä verkkokurssitarjontaa löytyy esimerkiksi koulutus.fi -sivustolla. Verkkokursseja tarjoavat myös esimerkiksi LinkedIn Learning, Udemy, Google Academy tai Future Learn. Livenä järjestettäviä eri alojen asiantuntijoiden järjestämiä kursseja löydät vaikkapa Superlectin verkkosivuilta.

Pidä silmät auki ja opettele jotain ihan uutta. Erityinen ja esimerkiksi pohjakoulutuksestasi poikkeava taito voi olla etusi tietyissä työtehtävissä tai työnhaussa.

3. Tuunaa työtäsi

Työn tuunaaminen on Työterveyslaitoksen mukaan työn kehittämistä itselle mielekkäämmäksi. Työn tuunaaja ottaa itse aktiivisen roolin oman työmotivaationsa herättelyssä ja se johtaa muun muassa korkeampaan työn imuun, parempaan työkykyyn sekä vähäisempään stressiin.

Nappasin Työterveyslaitoksen Työn tuunaajan inspiraatiokirjasta pari käytännön vinkkiä siihen, miten voit käytännössä tuunata esimerkiksi työhösi liittyvää vuorovaikutusta.

Ja seuraavaksi go ahead, tartu mahdollisuuteen oppia uutta ja kehittyä!


Blogin kirjoittaja Suvi työskentelee Lifeworksin urakoordinaattorina ja pyrkii kehittämään itseään jatkuvasti, esimerkiksi osallistumalla aktorina pian alkavaan mentorointiohjelmaan sekä koulutukseen, jossa opetellaan bloggaustaitoja. 


Lisää vinkkejä ja harjoituksia itsesi ja urasi kehittämiseen löydät Onnistujan urapalvelusta. 

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä