Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Tiina Tolonen

Worklife Specialist / 30.1.2020

Tägit: Itsetuntemus, Motivaatio, Osaaminen, Piilotyöpaikat, Työnhaku, Urajohtaminen, Vahvuudet

SEKÄ piilotyöpaikkoihin että ilmoitettuihin työpaikkoihin hakemisen olisi hyvä lähteä liikkeelle oman itsetuntemuksen vahvistamisesta, selkeiden tavoitteiden asetannasta sekä perinpohjaisesta tutustumisesta sinua kiinnostaviin organisaatioihinTämä taustatyö auttaa sinua kirkastamaan, minkä tyyppisessä työssä viihtyisit parhaiten, sekä tulevia työnantajiasi hahmottamaan, mitä sinulla on tarjota. 

KUN olet selvittänyt itsellesi mitä tavoittelet sekä miksi ja minkä tyyppisistä organisaatioista ja tehtävistä olet kiinnostunut, voit siirtyä hiomaan työnhakudokumenttisi kuntoon ja kertomaan verkostoillesi, millaisia uusia haasteita olet tavoittelemassa.

KOSKA piilotyönhaussa sinulla ei ole varsinaista työpaikkailmoitusta, johon vastaisit, voit luoda sellaisen tekemäsi taustatyön ja käymiesi keskustelujen pohjalta. Tämän taustatyön perusteella sinulle olisi pitänyt muodostunut kuva siitä, minkälaisia tarpeita organisaatiossa saattaa olla, millaista osaamista siellä kaivataan ja arvostetaan ja millainen organisaatiokulttuuri siellä on. 

Kun olet selvittänyt organisaation tarpeet, mieti miten oma osaamisesi ja tavoitteesi sopisivat tähän organisaatioon.Toisin sanoen, miten organisaatio hyötyisi sinun palkkaamisestasi?

ENNEN kuin lähdet laatimaan hissipuhettasi, CV:tä ja työhakemusta kiinnostaviin organisaatioihin, kirjaa TOP-3 työnantajien kohdalta itsellesi eräänlainen työpaikkailmoitus, johon voit sitten vastata. Käy läpi sinua kiinnostavien organisaatioiden kotisivut, sosiaalisen median syöte sekä mahdolliset uutiset eri medioissa, ja pyri vastaamaan seuraaviin kysymyksiin: 

  1. Mitä osaamista arvioisit organisaatiossa tarvittavan? 
  2. Minkälaisia suorituksia organisaatiossa saatettaisiin arvostaa? 
  3. Mitä avainsanoja organisaation nettisivuilla on käytetty ja toistettu useampaan otteeseen? 
  4. Minkälaisen kuvan heidän organisaatiokulttuuristaan saa? 

TYÖNHAKUDOKUMENTTEJA päivittäessä on hyvä pitää vahvana mielessä myös kysymys MIKSI? Mitä syvemmälle omiin motivaatioihisi ja tulevan työnantajan tarpeisiin pääset, sitä todennäköisemmin teet heihin lähtemättömän vaikutuksen. Piilotyönhaun eri vaiheissa aina haastattelutilanteisiin saakka onkin hyvä kirkastaa itselleen vastaukset seuraaviin kysymyksiin: 

  1. MIKSI haluat tehdä työtä, josta haaveilet? 
  2. MIKSI haluat työskennellä juuri tässä organisaatiossa? 
  3. MIKSI tämän organisaation kannattaisi valita juuri sinut?

Toivottavasti näiden ohjeiden avulla piilotyöpaikkoihin hakeminen on sinulle hitusen helpompaa!


Mikäli kaipaat lisää tukea piilotyönhakuun ja oman urasi johtamiseen, kokeile meidän uutta Onnistujan Urapalvelua. Olemme koonneet palveluun verkkokursseja sekä hyvin käytännönläheisiä harjoituksia oman itsetuntemuksen vahvistamiseen ja työnhakuun liittyen. 

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä