Suvi Poikela

Growth Specialist, MPS Lifeworks / 22.9.2020

Tägit: LinkedIn, Työnhaku

REKRYTOIJAT tekevät LinkedInissä hakuja tiettyjen kriteerien ja termien perusteella ja LinkedIn tarjoaa hänelle ehdokkaita, jotka täyttävät nämä kriteerit. Voit edistää löydettävyyttäsi muutamalla simppleillä profiilimuutoksella ja -lisäyksellä.

NÄIHIN kannattaa kiinnittää erityistä huomiota:

  1. Asuinpaikka on yksi hyvin usein käytetyistä filttereistä, kun etsitään uusia osaajia tiettyyn tehtävään. Se kannattaa siis olla määriteltynä LinkedIn -profiilissa. Jos olet valmis muuttamaan, eli etsit mahdollisuuksia myös muualta kuin nykyiseltä asuinpaikkakunnaltasi, täppää ”Open to Work” päälle. Voit avata, miltä alueilta etsit töitä ja tietysti myös millaisia positioita olet etsimässä. Voit myös valita, näkevätkö sen kaikki LinkedIn-käyttäjät vai pelkästään rekrytoija-tilin käyttäjät.
  2. Toimiala. Rekrytoijat tekevät hakuja myös toimialan perusteella. Tarkista siis, että olet merkinnyt toimialasi sellaiseksi, jonka parissa työskentelet, tai toivot saavasi työtarjouksia. Pääset vaihtamaan toimialan näiden ohjeiden avulla.
  3. Työkokemus. Kerro työkokemus -osiossa tarkasti mitä olet kyseisessä työssä tehnyt. Pelkkä titteli ja lyhyt kuvaus työtehtävistä nostaa sinut mukaan tiettyihin hakuihin, mutta jos etsit töitä laajemmalta skaalalta ja olet jossain positiossa tehnyt esimerkiksi sekä markkinointia että liiketoiminnan kehitystä, muista mainita ne molemmat. Pelkkä titteli ei vielä kerro, mitä osaamista sinulle on kertynyt, joten avaa kokemustasi tarkemmin ja kerro mistä olet ollut vastuussa. Kannattaa käyttää ilmaisuissa tiettyjä avainsanoja. Hyviä ohjeita avainsanojen käyttämiseen englanniksi löydät esimerkiksi täältä.
  4. Lopuksi vielä itsestäänselvältä tuntuva, mutta usein profiilista puuttuva asia, eli yhteystiedot. Joskus henkilölle ei voi lähettää edes yksityisviestejä LinkedInin kautta, joten rekrytoijan on mahdotonta ottaa häneen yhteyttä. Varmista, että sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ovat näkyvillä yksityisasetuksissa kohdassa Contact (katso tästä ohjeet), ja voit lisätä ne hyvin myös about-tekstiisi. 

Ja vinkkinä vielä, tarjoamme suositun LinkedIn kuntoon -verkkokurssin osana Onnistujan urapalvelua. Kurssin avulla voit laittaa kohta kohdalta profiilisi timanttiseen kuntoon ja parantaa löydettävyyttäsi entisestään. Lue lisää tästä.


Blogin kirjoittaja Suvi Poikela työskentelee Lifeworksin kasvuspesialistina edistäen monipuolisesti asiakkaidemme urapolkuja.