Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Elina Koskela & Minna Hirsimäki

Managing Director at MPS Career Oy & Head of Training Services / 18.12.2018

Tägit: Itsetuntemus, Työn tuunaaminen, Työnhaku, Urajohtaminen, Uramuutos, Vahvuudet

Rakas joulupukki,

Vuosi 2018 lähenee loppuaan, ja olen kuluneiden kuukausien aikana huomannut kaipaavani monenlaisia asioita. Enkä puhu nyt vain suklaasta, vaikka se on myös aivan siellä toivelistani kärjessä!

Voidakseni aloittaa ensi vuoden vahvana ja levollisena, haluaisin löytää joulukuusen alta kärsivällisyyttä, viisautta ja mielenrauhaa. En etsi niinkään valtaa vaan enemmänkin loistetta; valoa sille urapolulle, jota minun kuuluisi kulkea. Halajan myös rohkeutta. Sellaista voimaa, jolla saisin tuikkeen syttymään niin omaan kuin muidenkin katseeseen.

Tiedän, että löytöretki omiin vahvuuksiini minun pitää tehdä itse, mutta sitä ei kuulemma tarvitse tehdä yksin. Olen myös kuullut, että aloittaakseni tämän retken, mieleni tulee olla avoin löytämään ja uskomaan omiin vahvuuksiini. Voisitko siis paketoida minulle apua ja ripauksen uskoa kauniiseen punaiseen lahjapaperiin?

Ja onko tosiaan niin, että ne ihmiset, jotka keskittyvät vahvuuksiensa kehittämiseen heikkouksien parantamisen sijaan, saavat huomattavasti parempia tuloksia aikaan urallaan ja elämässään? Jos näin on, miksi vahvuuksiemme tunnistaminen on sitten niin vaikeaa? Koen usein olevani kärsimätön ja olen miettinyt, että onko se vain luonteeni heikkoutta? Vai voisiko siinä olla jotain vahvuutta, jota voisin hyödyntää esimerkiksi asioiden aikaansaamisessa?

Siispä rakas joulupukki, ohjaa minut sinne, missä opin tunnistamaan vahvuuteni ja löydän oman suuntani vuodelle 2019.

Jouluisin terveisin,

Elina & Minna

Joulupukki vieraili Lifeworksin toimistolla tällä viikolla ja vinkkasi Elinalle, Minnalle ja muille aiheesta kiinnostuneille, miten löytöretken omiin vahvuuksiin voi aloittaa jo ennen joulupakettien avaamista:

  1. Mieti, minkälaista palautetta olet saanut muilta. Voit myös muistuttaa itseäsi saavutuksistasi ja miettiä, mitä vahvuuksia sinulla on täytynyt olla saavuttaaksesi ne. Tee lista saamastasi palautteesta ja saavutuksista ja tunnista listalta omia vahvuuksiasi.
  2. Mieti työtilannetta tai vapaa-ajan hetkeä, jossa sinulla on ollut hyvä flow päällä. Mitä olit tekemässä? Minkälainen tilanne oli? Mistä erityisesti nautit? Mieti sen jälkeen, miten oma persoonallisuutesi liittyi tilanteessa kokemaasi flow-tilaan ja mikä sai aikaan hyvää fiilistä. Todennäköisesti pääsit flow-tilassa hyödyntämään omia vahvuuksiasi.
  3. Jos huomaat kaipaavasi tukea omien vahvuuksiesi tunnistamiseen, joulutontut ahkeroivat paraikaa Lifeworksin kaupan puolella ja ensi vuonna voit saada sieltä avuksi oman uracoachin.
  4. Niin ja se suklaa…se voi parhaillaan auttaa sinua pitämään mielen kirkkaana löytöretkelläsi vahvuuksien maailmaan. Laadukkaan tumman suklaan kun on todettu parantavan mielialaa, pitämään aivot terävämpänä ja alentavan stressihormonien määrää. Ja onhan se myös herkullista – nyt on lupa nauttia!

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä