Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Lifeworks logo.

Lifeworks

/ 23.7.2020

Tägit: Työnhaku, Urajohtaminen, Uramuutos

Joonan vinkit uramuutokseen

Joona Puhakka on entinen olympiatason uimahyppääjä. Hän itse lähti urheilu-uransa jälkeen työelämään nollapisteestä ja tietää näin ollen mitä suurikin uramuutos vaatii. Hänen uransa on vaatinut rohkeutta ja hyppyä tuntemattomaan. Joona jakoi Urasummitissa omat vinkkinsä erityisesti uuden uran alkumatkalle.

Joona opiskeli urheilu-uransa aikana Yhdysvalloissa yliopistossa ja hakeutui vaativiin kansainvälisiin konsulttiprojekteihin urheilu-uran päätytyttyä. Vuosien saatossa kytenyt palo yrittäjyyteen realisoitui myöhemmin oman teknologia-alan asiantuntijayrityksen perustamiseen ja Joona toimiikin tällä hetkellä perustamansa Coredo Oy:n toimitusjohtajana, jossa hän elää yrittäjän arkea.

Joonan ura on ollut hyvin suunnitelmallinen ja hän on aina tiennyt mitä hän haluaa. Hän antaakin omat vinkkinsä suunnitelmalliseen ja tavoitteelliseen uramuutokseen:

  1. Tee itsellesi tavoitteita. Tavoitteellisuus on Joonan mukaan sitä, että pystyt arvioimaan mitä haluaisit nähdä seuraavien kuukausien tai puolen vuoden aikana tapahtuvan.
  2. Sano unelmasi ääneen, niin asetat itsellesi paineita sen toteuttamiseen. Jotta unelmasi toteutuu, tarvitset mukaan hyvän tiimin ja toteutuksen.
  3. Muodosta hyviä verkostoja. Pelkällä tiukalla ammattitaidolla ei voi Joonan mukaan saada niitä mahdollisuuksia mitä vähemmällä ammattitaidolla, mutta oikeilla verkostoilla voi saada. Kun itse toimit verkostossa linkkinä, joka yhdistää ihmisiä omassa verkostossa, niin muut haluavat auttaa myös sinua.
  4. Uskalla hypätä tuntemattomaan ja aloittaa alusta.

Marin vinkit toimiala- ja uramuutokseen:

Mari Jokirannalla on yli kymmenen vuoden kokemus erilaisten organisaatioiden parissa työskentelystä ja hän suhtautuu intohimoisesti yksilöiden ja organisoitumisen kehittämiseen. Mari työskentelee tällä hetkellä psykologina Vincitillä ja hänellä on taustallaan myös vankka kokemus rekrytoinnin ja henkilöarviointien parista.

Mari on sekä opintojensa että työuransa aikana kokeillut monia erilaisia asioita, opiskellut eri aloja ja lähtenyt rohkeasti mukaan mielenkiintoisin juttuihin. Kuten monet muutkin Urasummit-haastateltavat, Marikin korostaa verkostojen merkitystä. Jos jokin tietyntyyppinen toimintatapa tai -ympäristö kiinnostaa,  hakeudu aktiivisesti niihin verkostoihin, joissa törmäät alan ihmisiin ja yrityksiin. Maria itseä kiinnosti start-up toimintaympäristöt ja hän hakeutuikin start-upien läheisyyteen, joka avasi hänelle uusia uramahdollisuuksia.

Marin suhtautuminen ura-asioihin on rohkea ja suoraviivainen ja hän vinkkaakin uramuutosta tai ura-asioita pohtiville:

  1. Laita perinteiset ammattinimikkeet ja urapolut romukoppaan, koska asiat vanhenevat nykyään aika nopeasti.
  2. Mieti, mikä sinua oikeasti motivoi työssä? Mitkä ovat ne hetket, kun koet olevasti parhaimmillasi, tai koet, että imeydyt johonkin tekemiseen mukaan? Entä mitkä ovat niitä asioita, jotka saavat sinut lukemaan, keskustelemaan ja innostumaan yhä enemmän ja enemmän?
  3. Pohdi myös, minkä puolesta haluaisit työskennellä ja minkälaista organisaatiokulttuuria toteuttavassa organisaatiossa haluaisit työskennellä. Näistä on aika helppo löytää kyllä-ei -tyyppisiä rajauksia, jotka auttavat löytämään uutta suuntaa uralle.
  4. Kollega tai esimies voi löytää sinusta sellaisia ominaisuuksia tai osaamista, joita et itse edes hahmota. Kuuntele tarkalla korvalla heitä ja heidän palautettaan.

Jos Urasummit meni ohi ja haluat katsoa kaikki 17 haastattelua, löydät ne Onnistujan urapalvelusta.

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä