Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Linda Neiglick

Head of Customer Experience & Marketing / 14.9.2023

Tägit: Itsensä kehittäminen, Itsetuntemus, Johtaminen, Osaaminen

En ole aina halunnut johtajaksi. Minulla on kuitenkin tapana ottaa vastuuta – erityisesti silloin kun kukaan muu ei sitä tee. Olen myös kovin utelias ja innokas kehittämään asioita ja osaamista. Uskon, että on olemassa ainakin kolme tekijää, joilla on ollut iso merkitys siinä, että nyt vastaan liiketoiminnasta ja muutamista tiimeistä.

Oman johtamispolkuni taustalla on siis ainakin:

Ovatko nuo kolme riittäneet? No eivät. Parasta oppia olen saanut, kun olen toiminut esihenkilönä ja projektijohtajana ja pyytänyt palautetta omasta toiminnastani.

Jos haluat kasvaa johtajaksi tai johtajana, tässä muutama konkreettinen vinkki omalta polultani.

1. Kysy, älä oleta

Jos johdat ihmisiä, kysy, mistä he motivoituvat ja mitä tekevät työssä mieluiten. Selvitä myös omat onnistumisesi ja kehityskohteesi – ne voivat kollegoiden mielestä olla ihan eri asioita, kuin mitä itse ajattelisit. Kysy myös johdettaviltasi, mitä he odottavat sinulta esihenkilönä.

2. Opi virheistä

Kukaan johtaja ei ole täydellinen. Ja se on ihan ok. Aitous ja mokaaminen kuuluvat työelämään. Jos mokaat, pyydä anteeksi ja kerää opit takataskuun. Olen mokaillut itse ja ottanut myös oppia muiden johtamismokista.

3. Vahvista omaa itsetuntemustasi

Tunnista omat motivaationlähteesi ja kehittymiskohteesi. Muista myös hyödyntää vahvuuksiasi työssä riittävästi – se kuormittavaa huomattavasti vähemmän kuin jatkuvasti epämukavuusalueella toimiminen.

4. Hanki sparrikaveri

Omia ajatuksia ja tuntemuksia on hyvä haastaa ja sparrailla toisen kanssa. Olen hyödyntänyt mentoria, business coachia, kollegaa ja omaa esihenkilöä sparrikaverina johtamisen haasteissa. Onhan sinulla joku, jonka kanssa voit johtamisesta jutella?

Esihenkilönä tai johtajana toimiminen on oppimishaluiselle ja kehitysmyönteiselle ihmiselle varsin innostavaa homma. Valmiiksi tässä ei voi tulla koskaan, mutta päivittäisiä onnistumisia ja kehittämisen paikkoja kohtaa jatkuvasti.

Keinoja johtamisessa kehittymiseen:


Kirjoittaja Linda Neiglick johtaa asiakaskokemusta ja markkinointia ja toimii 6 hengen tiimin esihenkilönä MPS:llä.


🔎 Tervetuloa vastaamaan Millainen on menestyvä johtaja? -tutkimukseen!

MPS tutkii vuosittain ajankohtaisia johtajuuden ja työelämän ilmiöitä. Haluamme tuoda näkyväksi johtajien ja työyhteisöjen ajatuksia johtamisesta, johtajuudesta ja organisaatioiden toiminnasta. Tämänkertainen tutkimus selvittää ajatuksia johtajien menestymisestä ja menestymisen esteistä. Vastaaminen kestää noin 10 minuuttia. Tästä vastaamaan.

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä