Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Lifeworks logo.

Lifeworks

/ 15.9.2022

Tägit: CV, LinkedIn, Työnhaku

Hyvä LinkedIn-profiili voi auttaa uuden työpaikan saamisessa, sillä sen avulla löydyt hakutuloksista ja voit kiinnittää rekrytoijan huomion. Jos haluat tulla löydetyksi suorahauissa, panosta näihin asioihin profiilissasi.

Aseta profiilisi julkiseksi

Aloita varmistamalla LinkedInin asetuksista, että profiilisi on avoin kaikille. Jos sinua ei voi löytää, et myöskään voi tulla löydetyksi.

Panosta ensivaikutelmaan

Otsikko ja profiilikuva ovat ensimmäiset asiat, jotka näkyvät sinusta hakutuloksissa. Näihin kannattaa siis panostaa, jos haluat rekrytoijan vierailevan profiilissasi. Painota otsikossa omaa ydin- ja toimialaosaamistasi, joilla haluat profiloitua asiantuntijana. Kiinnitä huomiota profiilikuvaasi ja valitse kuvaksi sellainen, jonka voisit laittaa CV:seesi.

Käytä avainsanoja

Tiivistä osaamisesi 3–5 tärkeimpään avainsanaan, jotka kuvaavat parhaiten asiantuntijuuttasi ja kokemustasi. Näitä sanoja tulisi viljellä profiilisi eri osioihin, eli käytä sanoja otsikossa, tiivistelmässä, työkokemuksessasi ja taidoissasi. Näin osoitat myös, että osaat tunnistaa ja sanoittaa omaa osaamistasi.

Laajenna verkostojasi

Verkostoissa on voimaa, joten laita rohkeasti verkostoitumispyyntöjä matalallakin kynnyksellä. Verkostosi avulla tulet näkyneeksi yhteisille kontakteille, jota kautta sinulle voi avautua uusia mahdollisuuksia. Lisäksi mitä enemmän sinulla on kontakteja, sitä enemmän LinkedIn suosii profiiliasi hakutuloksissa.

Ole aktiivinen

LinkedInin hakuominaisuus suosii aktiivisia profiileja – tykkää, kommentoi ja jaa muiden kiinnostavia postauksia sekä jaa omaa asiantuntijuuttasi omilla julkaisuilla. Kaikessa ei tarvitse olla aktiivinen, vaan tee sitä mikä on sinulle luontevaa!

 


💡 Haluatko saada täydet hyödyt irti LinkedInistä? Henkilökohtaisessa LinkedIn-sparrauksessa saat asiantuntijan konkreettiset vinkit asiantuntijuutesi ja henkilöbrändisi vahvistamiseen sekä ammatilliseen verkostoitumiseen. Tutustu täältä!


Jos sinua kiinnostaa, kuinka korostaa taitojasi LinkedIn-profiilissa, suosittelemme lukemaan Highlighting Skills On Your LinkedIn Profile -artikkelin.


Kirjoittaja: Jonna Hämäläinen

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä