Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Virpi Andersin, Marketing Coordinator, MPS Enterprises.

Virpi Andersin

Marketing Coordinator / 16.2.2023

Tägit: Itsensä kehittäminen, Johtaminen, Osaaminen, Urajohtaminen

Hallitusammattilaisen uraa miettiessä kannattaa alkuun pysähtyä pohtimaan omaa ajankäyttöä ja arvopohjaa. Hallitustyö osuu usein iltoihin tai viikonloppuihin. Onko sinulla aikaa? Mistä olet valmis luopumaan, jotta pystyt ottamaan vastaan uusia vastuita? Mieti myös arvopohjaasi ja mitä itse haluat. Oletko sinä sopiva yhtiöön ja ympäristöön, oletko sinut yhtiön toiminnan ja tavoitteiden kanssa?

Usein ensimmäinen kokemus lähtee oman yrityksen perustamisesta. Kun haluat päästä arvioitavaksi seuraaviin hallituspaikkoihin, mietit varmaan, miten kerätty hallituskokemus kannattaa tuoda esille?

Hallitusjäseniä etsitään harvoin LinkedInista, mutta enenevissä määrin. Kannattaa kehittää LinkedIn profiilia, lisätä sinne ansiot, oma kokemuksesi ja ydinosaamisesi sekä kerätä verkostoa. Muista myös verkostoitua olemalla aktiivinen ja tuomalla osaamistasi esille.

Hallitusosaamisen kasvattamiseen järjestetään myös kursseja. Kauppakamarin HHJ® – Hyväksytty hallituksen jäsen -kurssit on tarkoitettu hallitustyötä jo tekeville ja sitä vasta harkitseville.

Kun olet näin pitkällä, tee itsestäsi presentaatio, jossa esität näkökulmasi hallitusosaamiseen ja mitä osaamista sinä voit tuoda hallitukseen. Osaaminen voi olla esimerkiksi digitaaliselta puolelta, tietyltä toimialalta tai kansainväliseltä puolelta. Hyvin kiteytettyä presentaatio on rekrytoijan helppo esitellä asiakkaalle siinä kohtaa, kun sinut on jo headhuntattu.

4 osaamisaluetta, joita voit kehittää hallitusurallasi

  1. Kehitä kykyäsi strategiseen ajatteluun ja ymmärrystä liiketoiminnan keskeisistä talousluvuista.
  2. Kehitä digitaalista osaamistasi. Digitaalisuus riippuu bisneksestä, mutta myös siitä tulisi olla perustavanlaatuinen ymmärrys.
  3. Millainen joukkuepelaaja olet? Hae rooleja ja osaamista, jolla edistät vuorovaikutustaitojasi. Jokaisen hallitusammattilaisen tulisi olla myös joukkuepelaaja, joka osaa yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot. Hallituksessa täyty osata haastaa ja keskustella, pyöritellä asiaa eri kulmilta.
  4. Kehitä kielitaitoasi ja monikulttuurista osaamistasi. Monet yritykset ovat nykyään kansainvälisiä, johon tarvitaan niin hyvää kielitaitoa kuin kulttuurista ymmärrystä.

MPS-Yhtiöiden markkinointikoordinaattori Virpi Andersin oli joulukuussa mukana järjestämässä Future Board -tapahtumaa, jossa käsiteltiin hallitusjäsenten arviointia sekä hallitusammattilaisena kehittymistä.


💡 Tukea johtamiseen:

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä