Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Lifeworks logo.

Lifeworks

/ 24.8.2023

Tägit: CV, LinkedIn, Piilotyöpaikat, Työnhaku

LinkedIniä hyödynnetään useiden rekrytointiprosessien osana, jonka vuoksi se on oiva kanava aktiiviseen työnhakuun. LinkedIn tarjoaa mahdollisuuden niin oman osaamisen esittelyyn, verkostojen luomiseen kuin työpaikkojen löytämiseen. Koostimme 5 vinkkiä aktiiviseen työnhakuun LinkedInissä.

1. Näy työnhakijana

Kun etsit aktiivisesti uutta työtä, voit hyödyntää ”Open to: Finding a new job!” -ominaisuutta, jolloin profiilikuvasi ympärille ilmestyy vihreä Open to work -kehys. Näin potentiaaliset rekrytoijat ja työnantajat huomaavat, että olet avoin uusille mahdollisuuksille. Voit myös valita, kuka näkee tämän ilmoituksen – vain rekrytoijat tai kaikki LinkedIn-käyttäjät.

2. Katso avoimet työpaikat ja käytä hakuvahteja

LinkedIn Jobs -osio on työnhakijan kultakaivos. Voit selata avoimia työpaikkoja, seurata yrityksiä ja asettaa hakuvahdin, joka ilmoittaa sinulle uusista paikoista. Monipuoliset suodattimet auttavat löytämään juuri sinulle sopivat paikat ja saat suosituksia työpaikoista, jotka vastaavat profiiliasi.


💡 Haluatko saada täydet tehot irti LinkedInistä työnhaussa? Henkilökohtaisessa LinkedIn kuntoon tai Tule löydetyksi -sparrauksessa saat suorahaun asiantuntijan vinkit osaamisen sanoittamiseen ja houkuttelevan profiilin luomiseen.


3. Verkostoidu

Verkostoissa on voimaa, joten laita rohkeasti verkostoitumispyyntöjä kaikille tuttavillesi – kollegoille, esihenkilöille ja yhteistyökumppaneille. Pidä meteliä ja kerro avoimesti olevasi työnhaussa, sillä ihmiset auttavat mielellään toisiaan ja voit saada vinkkejä piilotyöpaikoista. Lisäksi mitä enemmän sinulla on kontakteja, sitä enemmän LinkedIn suosii profiiliasi hakutuloksissa.

4. Hyödynnä suositteluita

LinkedInissä voit pyytää ja antaa suosituksia. Kysy entisiltä kollegoilta ja esihenkilöiltä, josko he voisivat kirjoittaa profiiliisi suosittelut. Suosittelut antavat uskottavuutta ja tukevat osaamistasi. Muista myös suositella muita, sillä hyvä verkostuminen on vastavuoroista.

5. Seuraa yrityksiä

Seuraamalla kiinnostavia yrityksiä LinkedInissä saat ajantasaista tietoa niiden uutisista ja tapahtumista, joka antaa sinulle etulyöntiaseman työnhakuun. Yritykset julkaiset usein avoimia työpaikkoja LinkedInissä eivätkä välttämättä avaa hakua mihinkään muuhun kanavaan. Kokeile myös etsiä työpaikka hashtageilla: #työpaikka, #työpaikat, #rekry, #avointyöpaikka.

Tsemppiä työnhakuun! 💙


Järjestimme LinkedIn haltuun -webinaarin yhteistyössä MPS:n kanssa torstaina 17.8. Webinaarissa MPS:n suorahaun asiantuntija Anne Malmi jakoi vinkit LinkedIn-profiilin rakentamiseen, jonka avulla tulet löydetyksi uratavoitteitasi vastaaviin rekrytointeihin.

💻 LinkedIn haltuun -webinaari on katsottavissa Onnistujan urapalvelusta, josta löydät myös Loista LinkedInissä -kurssin. Kokeile maksutta 14 päivän ajan!


Kirjoittaja: Jonna Hämäläinen

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä